استراتژی معاملاتی - حسین عظیمی | مشاوره سرمایه گذاری
حسین عظیمی مشاوره سرمایه گذاری
سرمایه گذاری

استراتژی معاملاتی

استراتژی معاملات فهرست موضوعات Toggle استراتژی معاملاتچرا باید به سراغ استراتژی معاملاتی برویم؟ منظور از استراتژی معاملاتی چیست؟ عواملی که در استراتژی معاملاتی باید مد نظر قرار داد؟ کلام نهایی واژه استراتژی یاد آور جنگ و نبرد است، اما در بسیاری موارد استراتژی مانند کلید قفل موفقیت عمل کرده که…

استراتژی معاملات

واژه استراتژی یاد آور جنگ و نبرد است، اما در بسیاری موارد استراتژی مانند کلید قفل موفقیت عمل کرده که آگاهی از آن نقش بسیار موثری بر موفقیت و پیروزی ما ایفا می کند. معامله همیشه با ریسک همراه است و برای انجام آن بایستی به سراغ تکنیک و نکات زیادی رفت.

در واقع برای انجام معاملات نیز استراتژی وجود دارد و آگاهی از آن و همچنین اجرای استراتژی بر نتیجه ی کار تاثیر به سزایی خواهد داشت. اما یافتن یک استراتژی معاملاتی کار ساده ای نبوده و نیازمند تحقیق و بررسی های مختلفی است.

در این مقاله هدف ما مطالعه و بررسی استراتژی معاملاتی و هم چنین ارائه یک فرمت اساسی برای استراتژی تمام معاملات است، اگر خواهان کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با استراتژی معاملاتی هستید، افتخار همراهی تان را نصیب ما کنید.

چرا باید به سراغ استراتژی معاملاتی برویم؟

تصور کنید میخواهید کاری را شروع کنید و یا دست به اقدامی مهم بزنید، برای این کار شما به چه چیزی نیاز دارید؟ قطعاً یک سری اطلاعات و نکات وجود داشته که باید از آنها به خوبی آگاه باشید و بتوانید آنها را به کار ببرید. به عنوان مثال شما قصد دارید، زیورآلات و اکسسوری های مختلفی را به بازار ارائه کنید.

قطعاً تحقیقاتی در رابطه با این حرفه انجام خواهید داد، اینکه چه محصولی در بازار تقاضای بیشتری دارد؟ و یا اینکه مشتریان خواهان چه نوع و چه طرحی از زیورآلات هستند؟ قیمت زیورآلات چه تاثیراتی بر میزان فروش خواهد داشت؟  و بسیاری سوالات دیگ.  قطعا تمام این سوالات به شما کمک زیادی می کند، تا بتوانید بهترین عملکرد را در امر فروشندگی داشته باشید.

فروشندگی نیز نوعی معامله محسوب می‌شود هر معامله‌ بوده که در بازار انجام می شود و پیرو یک سری عوامل مختلف خواهد بود. اگر خواهان موفقیت در معاملات مختلف هستید و یا معاملات شما در حجم بالا انجام می‌شوند،  باید به یک سری نکات تسلط کافی داشته باشید.

زمانی که از استراتژی معاملاتی سخن می گوییم ، منظور ما یکسری نکات جهت جنگیدن و یا مبارزه کردن در معامله نیست، بلکه هدف ما ارائه مسائلی است که در امر رهبری و نظم دهی به معاملات به شما کمک شایانی می کند. از همان ابتدا که بشر وارد جامعه شد و جوامع اولیه شکل گرفتند، داد و ستد اولین چیزی بود که ارتباط بین انسانها را گسترش داد.

داد و ستد همان تجارت و یا معاملات می باشد، از این رو زندگی بشر از همان ابتدا با معامله گره خورده است‌.

قطعاً بدون وجود استراتژی معاملاتی امکان موفقیت و رسیدن به هدف در معامله ها و داد و ستد های پیش رو وجود نخواهد داشت. از این رو لازم بوده تا از یک سری قوانین راهنمایی و نکات در رابطه با معامله و عوامل تاثیر گذار روی معاملات آگاهی یافت.

منظور از استراتژی معاملاتی چیست؟

پیش از آنکه جنگی به وقوع بپیوندد فرماندهان جنگی در کنار هم جمع  شده و موضوعات را مورد بررسی قرار می دهند. اینکه سپاه دشمن چند نفر است؟ چه تجهیزاتی دارد؟ چگونه وارد نبرد خواهد شد؟  عملیات ها به چه صورت انجام خواهد شد ؟ و بسیاری مسائل دیگر.

همه این سوالات و جوابشان را می توان در گروه استراتژی جنگی قرار داد، اما در این مقاله هدف ما بررسی استراتژی معاملاتی است در معاملات نیز مسائل بسیار زیادی وجود دارد، وقتی که  یک معامله صورت می گیرد،  با یک قرارداد مواجه خواهیم بود‌ که دارای دو طرف خریدار و فروشنده است.

بیشتر بخوانید!
سرمایه گذاری 10 میلیونی

همچنین بازاری که معامله در آن صورت خواهد گرفت،  یکی از مهمترین فاکتورهایی است، که باید به درستی تحلیل شود‌ در واقع مهم ترین فاکتور همین بازار معاملات است‌.

بازار است که تعیین می کند مفاد قرارداد به چه نحوی صورت پذیرد؟ در معاملات طلا همواره نوسانات بازار توسط مورد بررسی قرار گرفته و افراد با مراجعه به این نوسانات تصمیماتی برای انجام  و یا عدم انجام معامله خواهند گرفت.

زمانی که شما قصد خرید طلا را دارید در یک بازه مشخص میزان افزایش و یا کاهش نرخ طلا را مورد بسته قرار خواهید داد. در صورتی که نرخ طلا افزایشی بوده است، شما برای خرید طلا مصمم نخواهید بود اما امکان دارد برای فروش تصمیماتی بگیرید.

اگر هم این نوسانات رشد نزول داشته باشند و قیمت طلا تا حد زیادی کاهش یافته است، شما به سراغ خرید طلا می روید.

تا در زمانی که نوسانات روند افزایشی دارند آن طلا را به بازار ارائه دهید و به عبارتی طلا بفروشید. استراتژی معاملاتی در بازار طلا به همین نقطه کوچک خلاصه نمی شود.

عوامل مختلف بسیار زیادی هستند، که باید همه را تک به تک مورد بررسی و ارزیابی قرار داد. در بازار هزاران هزار معامله انجام شده و کالاهای مختلف بسیاری در کسری از ثانیه خرید و فروش می شوند، برای خرید و یا فروش کالایی نیازمند استراتژی معاملاتی هستیم.

عواملی که در استراتژی معاملاتی باید مد نظر قرار داد؟

استراتژی معاملاتی به ما کمک می کند که چگونه در یک معامله سود زیاد و یا کلانی مواجه شویم، یکسری عوامل هستند که در تعیین استراتژی معاملاتی نقش بسیار زیادی ایفا می کند، لازم بوده، تا آنها را به خوبی مورد ارزیابی قرار دهیم؛

  • عرضه: میزان عرضه کالا در بازار بسیار مهم است، طبق قانون عرضه و تقاضا زمانی که عرضه کالایی کاهش می‌یابد، در واقع بازار با مقدار کمی از آن کالا مواجه است. قیمت محصول تا حد زیادی افزایش خواهد یافت. این موضوع برای عکس آن نیز کاملاً صادق است، وقتی که عرضه کالایی افزایش خواهد یافت و بازار با مقدار قابل توجهی از این کالا ها رو به رو است، قیمت کاهش می‌یابد. توجه به میزان عرضه یکی از مهم‌ترین فاکتورها در استراتژی معاملاتی می باشد. قطعاً این نکته می‌تواند در انجام معامله تاثیر بسیاری داشته باشد، هدف ما از انجام معامله کسب سود می باشد، پس نباید میزان عرضه محصولات را دست کم گرفت.

زمانی که میزان عرضه از مقدار تعادل بازار فاصله گرفته است  مدت زمان زیاد طول نخواهد کشید  که این میزان تغییر یابد. چرا که دولت با هدف ایجاد تعادل یکسری تغییراتی در بازار ایجاد خواهد کرد، زمانی که با کاهش کالا مواجه هستیم، دولت موظف است تا برای رسیدن به تعادل میزان عرضه را افزایش دهد.

پس زمانی که کالایی با قیمت گران در بازار به فروش می‌رسد، بهتر است برای انجام معامله با هدف کسب سود اقدام به خرید نکنید. چرا که در مدت زمان کوتاهی با تزریق کالا به بازار قیمت محصول کاهش یافته و تا حد زیادی متضرر خواهید شد.

 استراتژی معاملاتی اینگونه بیان می کند با استفاده از عرضه و توجه به میزان عرضه محصولات میتوانید، به سود کلانی در معاملات برسید، زمانی که بازار با مقدار توجهی از یک کالا مواجه است. قیمت آن محصول تا حد زیادی کاهش خواهد یافت. در این میان شما می توانید با خرید مقدار قابل توجهی از این محصولات و فروش آن زمانی که قیمت محصول افزایش یافته است به سود زیادی برسید.

  • تقاضا: میزان تقاضا از عوامل تعیین کننده در استراتژی معاملاتی است، طبق قانون عرضه و تقاضا زمانی که تقاضای محصول افزایش می‌یابد، قیمت آن کالا نیز افزایش خواهد یافت و زمانی که با کاهش تقاضا مواجه هستید، قیمت محصول نیز به تبع کاهش می‌یابد. طبق استراتژی معاملاتی زمانی که تقاضای محصولی کم است و قیمت آن پایین تر است می توانید محصول را خریداری کنید و زمانی که کالا با افزایش قیمت و افزایش تقاضا مواجه شد، آن را در بازار به فروش برسانید و بدین صورت شما به صورت زیادی دست خواهید یافت.
  • نرخ دلار: نرخ دلار از عوامل تاثیر گذار در بازار ایران است زمانی که دلار نرخ صعودی دارد و افزایش می‌یابد، محصولات زیادی پیرو آن با افزایش قیمت مواجه هستند. در این شرایط تقاضای محصول افزایش خواهد یافت. طبق استراتژی معاملاتی در این زمان فروش محصول بسیار سودمند خواهد بود، اما خرید در بازار معاملات توصیه نخواهد شد. چرا که با کمترین نوسان در بازار دلار امکان کاهش قیمت وجود خواهد داشت و در صورتی که شما برای کسب انتفاع از معامله اقدام کرده باشید، در آینده نزدیک ضرر خواهید کرد.
  • حوادث غیر مترقبه: اتفاقاتی مانند؛ سیل، زلزله، طوفان و غیره را حوادث غیرمترقبه می گویند. این حوادث در بازار تاثیرات بسیار زیادی خواهند داشت، محصولاتی در شرایط خاص میزان تقاضا و عرضه آنها درصد زیادی تغییر خواهد کرد. در چنین شرایطی میتوان سود زیادی را از ارائه و یا خرید محصولات دریافت نمود، در صورتی ‌که به قانون عرضه و تقاضا توجه کافی داشته باشید و محصولات خاصی را انتخاب نمایید. اگر بتوانید پیش‌بینی‌هایی در رابطه با حوادث غیرمترقبه انجام بدهید، این سودآوری تا حد زیادی بیشتر خواهد شد.به عنوان مثال؛ در شرایط یل به یک سری از مشاغل آسیب زیادی وارد خواهد شد.کشاورزی در این شرایط با بحران عظیم مواجه است طبق هواشناسی بررسی کنید که چه مناطقی در آینده نزدیک دچار سیل خواهد شد و محصولات کشاورزی آنها چیست. ابا توجه به این موضوع می توانید، اقدام به خرید محصولاتی کنید،  که در این مناطق هنگامی سیل تقاضای آنها افزایش خواهد یافت.  این پیش‌بینی به شما کمک خواهد کرد،  تا بتواند به سود کلانی دست یابید. به شرط اینکه استراتژی معاملاتی را به خوبی به اجرا درآوردید‌ دانستن این اطلاعات تنها کافی نیست، استراتژی معاملاتی زمانی به سودآوری منتهی خواهد شد که به درستی اجرا شود و عملی گردد.
  • تحریم: یکی از عواملی که بازار معاملاتی ایران را تا حد زیادی تحت تاثیر خود قرار داده است، تحریم هایی است، که با آنها دست و پنجه نرم می‌کنیم. شرایط تحریم می‌تواند، موقعیتی بسیار بزرگ باشد، یا برای سودآوری و رسیدن به پول بیشتر سودمند باشد. به شرطی که استراتژی معاملاتی را در رابطه با تحریم به خوبی به اجرا درآوریم، زمانی که تحریم به وقوع می‌پیوندد، یکسری کالاها دچار افزایش قیمت خواهد شد. از زمان اخذ قرارداد تحریم تا زمانی که بازار دچار افزایش و یا کاهش شود زمانی طول خواهد کشید، این زمان فرصت طلایی برای خرید خواهد بود، دست به خرید این محصولات بزنند، چنین محصولاتی که در اثر شرایط تحریم با افزایش قیمت مواجه خواهند شد و در چند روز آینده قیمت آنها روند افزایشی داشت. قطعا  بازار با تقاضای آن بازار مواجه می شود،  پس از فروش این کالاها سود کلانی را ایجاد می شود. البته به شرطی که به خوبی از استراتژی معاملاتی در شرایط تحریم آگاهی داشته باشید و زمان طلایی را از دست ندهید.
  • رکود: زمانی که در بازار شاهد رکود یک سری محصولات و کالاها هستیم، تقاضا تا حد زیادی کاهش خواهد یافت و افراد بر روی چنین محصولاتی سرمایه‌گذاری نمی کنند. اما اگر به درستی از استراتژی معاملاتی در رابطه با رکود کالا استفاده کنیم، می‌توان به سودآوری بزرگی رسید. البته سرمایه گذاری بر روی محصولاتی که بازار آنها با رکود مواجه است، در طولانی مدت سود آور خواهد بود. به عنوان مثال در برهه زمانی ۵ سال اخیر بازار ملک با رکود مواجه بوده است، افراد کمی حاضر به سرمایه‌گذاری بر روی  ملک  خواهند بود، چرا  که افراد بیشتر به سراغ کالاهایی می رود که سودآوری و آنها نیاز به زمان نداشته باشد و در یک زمان کوتاه یک ساله و یا چند ماهه به سود مناسبی برسند، در چنین شرایطی که ملک با رکود مواجه است، اگر یک سری مسائل را مد نظر داشته باشیم و در یک سری مناطق اقدام به خرید ملک کنیم که  احتمال دارد در چند سال آینده قیمت ها به شدت افزایش یابد، سودی که از این نوع سرمایه گذاری و معامله شما به دست پی آید، چندین برابر مبلغی می باشد که در هنگام خرید آن را پرداخت نموده ایم. البته به شرطی که موارد زیر را مد نظر داشته باشید، برای سرمایه گذاری ملک لازم بوده تا آینده ملک را پیش بینی کنید، این که آیا امکان ساخت و ساز برای ملک وجود دارد و با خیر، و مسائل این چنینی. نه  تنها ملک بلکه بسیاری کالاهای دیگر نیز وجود داشته که رکورد برای آنها اتفاق افتاده است، استراتژی معاملاتی می تواند در رکود نیز به سود آوری شما کمک شایانی کند، به شرطی که به بهترین نحو ممکن اجرا شود و مسائل بسیار زیادی حوالی آن کالا و نوسانات بازار آن تحلیل و بررسی گردد.
بیشتر بخوانید!
تحلیل دو رمزارز فایل کوین و سولانا

کلام نهایی

اگر شما به دنبال سودآوری ناشی از انجام یک معامله هستند، لازم بود تا به این سوال که استراتژی معاملاتی چیست؟ پاسخ   مناسبی بدهید.

استراتژی معاملاتی برنامه ریزی و تکنیکی بوده که به شما کمک می کند، تا در معامله به سود کلان برسید.  البته هدف از انجام معاملات رسیدن به سود نیست، گاهی اوقات معامله را انجام می دهیم تا نیازی را برطرف نمایید و اهداف خود را به پیش ببریم.

استراتژی معاملاتی شگرد و روش خاص بوده که اگر به درستی از آن آگاه باشیم و به خوبی آن را اجاره نماییم. اقتصاد معضلات بسیار زیادی را پشت سر خواهد گذاشت و تجارت با سودآوری زیادی همراه خواهد بود.

زمانی که تجارت در اقتصاد سازماندهی شود به صورت دومینو وار بسیاری مسائل دیگر نیز وجود داشته که روند بهتری را پیدا خواهند کرد و در نهایت به نتایج مثبت دست پیدا خواهیم نمود.

در این مقاله هدف ما رسیدن به پاسخ مناسب برای این سوال بود که استراتژی معاملاتی چیست؟ امیدوارم این مطلب برای شما مفید بوده باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up