استراتژی حفظ سرمایه - حسین عظیمی | مشاوره سرمایه گذاری
حسین عظیمی مشاوره سرمایه گذاری
سرمایه گذاری

استراتژی حفظ سرمایه

استراتژی حفظ سرمایه فهرست موضوعات Toggle استراتژی حفظ سرمایهاستراتژی حفظ سرمایه چیست؟استراتژی حفظ سرمایه به معنای اتمام معامله می باشد؟نکات مهمی که در سیو سود باید بدانیدسیو سود و استراتژی حفظ سرمایهسخن پایانی استراتژی حفظ سرمایه چیست و چگونه می تواند به ما در سیو سود کمک کند؟ سود و…

استراتژی حفظ سرمایه

استراتژی حفظ سرمایه چیست و چگونه می تواند به ما در سیو سود کمک کند؟ سود و زیان دو مسئله اصلی در بازارهای مالی برای سرمایه گذاران مختلف می باشد. همه افرادی که در بازارهای مالی با هدف سرمایه گذاری وارد می شوند هم می توانند سود کنند و هم می توانند زیان ببینند.

به همین دلیل باید با استفاده از راهبردها و استراتژی های متکی بر دانش و تحلیل سعی کنند که سود خود را افزایش دهند. در این شرایط افراد باید تا جایی معامله را ادامه دهند که بتوانند در زمان خروج از معامله سود قابل توجه و یا مورد نظر خود را به دست آورده باشند.

برای اینکه افراد در زمان خروج از معامله بتوانند سود مورد نظر خود را در اختیار داشته باشند باید با استراتژی حفظ سرمایه و یا سیو سود آشنا باشند. توجه داشته باشید که تا زمانی که شما از معامله خارج نشده اید سود و زیان شما مشخص نمی باشد.

احتمال دارد که شما در یک روز یا یک دوره زمانی سود خوبی را کسب کنید و یا در دوره ای زیان هنگفتی را تجربه کنید. این سود و زیان تا زمانی که شما از معامله خارج نشده اید می تواند متغیر باشد، به همین دلیل باید برای خروج از معامله استراتژی مشخصی داشته باشید.

استراتژی حفظ سرمایه چیست؟

وقتی شما برای سرمایه گذاری و افزایش دارایی های خود وارد بازارهای مالی می شوید، باید ریسکی که در این بازارها وجود دارد را هم به جان بخرید چرا که این بازارها همیشه با ریسک همراه هستند. توجه داشته باشید که بخشی از ریسک موجود در بازارهای مالی مربوط به خود بازار می باشد و شما با هیچ کدام از انواع استراتژی حفظ سرمایه نمی توانید بر روی این بخش مسلط شوید. در واقع این بخش از ریسک به صورت کامل از کنترل معامله گران خارج می باشد و هیچ دخل و تصرفی بر روی این ریسک وجود ندارد.

اما در بازارهای مالی بخش دیگری ار ریسک وجود دارد که با تکیه بر دانش و انتخاب استراتژی های مناسب می شود آن را تا حد قابل توجهی کنترل کرد. استراتژی حفظ سرمایه در بازارهای مالی مختلف دقیقا راهبردی است که شما با تکیه بر آن می توانید با دید بهتری در بازار حرکت کنید و ریسک های قابل کنترل را شناسایی کرده و کنترل نمایید.

در واقع این استراتژی موجب می شود که شما معیارهای قابل مدیریت را مدیریت کنید. معیارهایی که بر اساس آنها شما تعیین میکنید چه زمانی وارد معامله شوید و چه زمانی از معامله خارج شوید.

تمامی کارشناسان و متخصصانی که در تحلیل های بنیادی و تکنیکال و استراتژی حفظ سرمایه آشنا هستند به همه سرمایه گذاران می گویند که با توجه به اطلاعات به دست آمده از تحلیل ها، حد سود خود را از معاملاتی که قرار است انجام دهند مشخص کنند.

توجه داشته باشید در هر بازار، آنچه که مورد معامله باشد می تواند از نظر قیمتی رشد قابل توجهی را تجربه کند اما در ادامه امکان دارد که رشد خود را ادامه دهد و یا سیر نزولی را طی کند. در این جا میزان ریسک ادامه معامله نسبت به زمان ورود به معامله کاملا متفاوت می باشد.

بیشتر بخوانید!
سرمایه گذاری دگ کویین

مشخصا شما می توانید به راحتی در زمانی که دارایی مورد معامله سیر صعودی دارد این دارایی را به فروش برسانید، چرا که خریداران زیادی هستند که می خواهد سهام یا ارزی را که در حال صعود هست را خریداری کنند. اما وقتی سهام یا ارز یا دارایی مورد معامله در سیر نزولی خود قرار داشته باشد کمتر کسی حاضر به خرید می باشد.

در اینجا است که ارزش استراتژی حفظ سرمایه می تواند به همه معامله گران ثابت شود چرا که موجب می شود معامله از هیجانات احساسی فاصله بگیرد و سیری منطقی داشته باشد.

استراتژی حفظ سرمایه به معنای اتمام معامله می باشد؟

استراتژی حفظ سرمایه می تواند اشکال متفاوتی داشته باشد. بسیاری از افراد هستند که سیو سود را برابر با اتمام معامله و خروج دارایی از معامله می کنند. اما باید بدانید که این راه یکی از استراتژی ها و راهبردهایی است که شما می توانید در خصوص حفظ سرمایه خود اتخاذ کنید. بر اساس مشاوره هایی که دریافت می کنید و یا تحلیل هایی که از بازار دارید، در زمان رسیدن به حد سود مورد نظر می توانید یکی از استراتژی های ذیل را انتخاب کنید:

  1. اتمام معامله و خارج کردن تمام سرمایه از بازار: همانطور که به شما گفتیم خارج کردن کل سرمایه از معامله و پایان دادن به معامله یکی از استراتژی های سیو سود می باشد که شما می توانید آن را انتخاب کنید. در این روش شما به صورت کامل تمامی دارایی خود را از معامله خارج می کنید. هم سودی که در بازار به دست آورده اید و هم اصل پول خود را در این نوع از استراتژی حفظ سرمایه می توانید از بازار خارج نمایید.
  2. خارج کردن سود به دست آمده: در این استراتژی حفظ سرمایه شما سودی که از زمان خرید سهام و یا ارز به دست آورده اید را در نقطه مورد نظر از معامله خارج می کنید و اصل پول خود را همچنان در بازار نگه می دارید. در این استراتژی معامله به پایان نمی رسد و شما همچنان در معامله هستید اما آنچه را که به عنوان سود به دست آورده اید را از بازار خارج می کنید. در ادامه معامله امکان دارد اصل پول خود را از دست بدهید و یا سود مجدد به دست آورید. البته اگر این استراتژی را انتخاب کنید حتما تحلیل های شما سود مجدد را پیش بینی کرده است.
  3. خارج کردن اصل سرمایه از بازار: یکی دیگر از انواع استراتژی حفظ سرمایه که شما می توانید در معامله خود انتخاب کنید این است که اصل سرمایه خود را که در ابتدای ورود به بازار در اختیار داشتید از بازار خارج کنید. در این استراتژی هم شما معامله را پایان نمی دهید و با سود به دست آورده در بازار معامله خود را می توانید ادامه دهید. اما اصل پول خود را خارج کرده اید و هرچه از دست بدهید یا به دست آورید تاثیری بر روی سرمایه اولیه شما در این بازار نخواهد داشت.
بیشتر بخوانید!
سرمایه گذاری روی خود

نکات مهمی که در سیو سود باید بدانید

در مورد استراتژی حفظ سرمایه شما باید نکات مهمی را در نظر داشته باشید تا این استراتژی را بتوانید به بهترین شکل ممکن به ثمر برسانید و از آن بیشترین بهره را ببرید. به همین دلیل ما قصد داریم در این بخش از مطلب به شما در مورد چند نکته بسیار مهم در خصوص سیو سود اطلاعاتی را ارائه دهیم که می تواند به شما کمک بسیار زیادی کند. نباید از این موارد و نکات غافل شوید چرا که امکان دارد به سیو سود شما آسیب وارد شود، این چهار نکته مهم عبارت اند از:

  •     اسیر تله های احساسی نشوید

یکی از مواردی که می تواند بر روی استراتژی حفظ سرمایه شما اثرگذار باشد احساسات، طمع یا ناامیدی باشد. به همین دلیل به شما توصیه می کنیم هرگز اسیر تله های احساسی نشوید و سعی کنید به صورت منطقی و با تکیه بر تحلیل های خود، کار را جلو ببرید. در بسیاری از موارد سودهای بسیار کلانی به دلیل اینکه معامله گران به تحلیل های خود پایبند نیستند از بین می رود. بسیاری از افراد در حد سود مشخص شده سهام یا ارز خود را به فروش نرسانده اند و با افت شدید و از دست رفتن سرمایه روبرو شده اند.

  •     به خروج نقدینگی از بازار دقت کنید

یکی از نکات بسیار مهم میزان نقدینگی بازار می باشد. در واقع شما رای ورود به یک بازار مشخص میزان نقدینگی و نقدشوندگی این بازار را مدنظر قرار داده اید. حالا در مورد استراتژی حفظ سرمایه خود نیز باید به این دو مورد توجه ویژه ای داشته باشید. زمانی که متوجه می شوید نقدینگی قابل توجهی از بازار خارج می شود باید بدانید که بازار در آینده ای بسیار نزدیک در چه روندی قرار می گیرد. سپس باید بر اساس این خروج نقدینگی از بازار استراتژی سیو سود خود را انتخاب کرده و یا تغییر دهید.

  •     به بازی بازیگران توجه کنید

در بازار امکان دارد بازیگران بازار برای آنکه افت قیمت سنگینی را در بازار به وجود آورند اقدام به فروش سنگین و گسترده کنند. در صورتی که متوجه شدید بازیگران در حال فروش سنگین هستند بدانید که افت قیمت سنگین در راه خواهد بود.

در این شرایط مسیر بازار نزولی خواهد شد و شما باید استراتژی حفظ سرمایه خود را بر مبنای سیو سود از طریق اتمام معامله انجام دهید. اما اگر تحلیل های شما نشان دهنده سود احتمالی در آینده است می توانید یا سود و یا اصل پول خود را خارج کنید چرا که در نهایت فروش سنگین، افت قیمت تقریبا اجتناب ناپذیر است.

  •     سیو سود حتما یک مرحله ای نیست

بسیاری از افراد در تعیین استراتژی حفظ سرمایه خود دچار مشکل می شوند. چرا که گمان می کنند حفظ سرمایه و یا سیو سود را به صورت یک مرتبه ای انجام دهند. اما این در حالی است که شما می توانید به صورت پلکانی در بازار اقدام به سیو سود کنید. به این ترتیب شما می توانید در مورد تصمیمی که برای سیو سود خود گرفته اید مطمئن شوید. یعنی سیگنال هایی را دریافت کنید که شما را به این اطمینان برساند که باید سود خود را سیو کنید و یا می تواند موجب شود که شما دوباره به معامله بازگردید.

  •     با حد ضرر خود بازی کنید
بیشتر بخوانید!
سرمایه گذاری با 70 میلیون

در بسیاری از موارد شما باید حد ضرر خود را تغییر دهید. در واقع بازی با حد ضرر شما می تواند بخشی از استراتژی حفظ سرمایه شما باشد. در مواردی که شما در معامله ای قرار گرفته اید که از حد سود مورد نظر شما فراتر رفته است یا معامله خود را پایان می دهید یا در انتظار سود بیشتر سعی می کنید که معامله خود را حفظ کنید. در این شرایط اگر اقدام به ادامه معامله می کنید بهتر است که حد ضرر خود را تغییر دهید تا در بازه افت قیمتی سهم یا ارز خود را بفروشید که دچار زیان نشوید.

برای درک بهتر بازی با حد ضرر در استراتژی حفظ سرمایه برای شما مثالی می زنیم. فرض کنید شما سهمی را خریده اید که هر ارزش هر سهم 1000 تومان است، شما برای خود حد ضرر 800 تومان و سود برنامه ریزی شده 2000 تومان را پیش بینی کرده اید.

حالا در این شرایط می بینید که سهام مورد نظر شما با قدرت بسیار زیادی به 2000 رسیده و این حد سود را رد کرده است و اکنون به 2300 تومان رسیده است. در این شرایط بهتر است که شما حد ضرر خود را از روی 800 تومان تغییر دهید. در این شرایط دیگر نیازی نیست که شما حد ضرر خود را کمتر از سرمایه اولیه خود داشته باشید. می توانید حد ضرر خود را به 2000 که حد سود اولیه شما بود تغییر دهید که در بدترین شرایط ممکن هم بتوانید سودی که در ابتدا انتظار داشتید را به دست آورید.

سیو سود و استراتژی حفظ سرمایه

استراتژی حفظ سرمایه می تواند به شما کمک کند که در بازار با دید بهتری دست به معاملات بزنید. در واقع شما برای ورود به معامله و یا پایان معامله می توانید با برنامه ریزی آگاهانه ای اقدام کنید.

همچنین این امکان برای شما فراهم است که به کمک یک برنامه ریزی خوب و یک استراتژی قابل اعتماد، در نقطه مورد نظر اصل سرمایه و یا سود به دست آمده را از بازار خارج کنید و با مابقی مبلغ به معامله خود ادامه دهید.

همه این موارد قابل مدیریت می باشد و رسیدن به چنین تخصصی برای مدیریت این موارد نیازمند آگاهی بسیار بالایی می باشد که باید با تکیه بر تحلیل های بنیادی و تکنیکال به پشتوانه تجربه و تخصص کافی صورت بگیرد.

سخن پایانی

وقتی به یک بازار ورود میکنید هدف اصلی شما رسیدن به سود مورد نظر می باشد. به همین دلیل شما باید ریسک های بازار را شناسایی کنید و بر اساس ریسکی که در بازار وجود دارد علاوه بر استراتژی رشد سرمایه خود یک استراتژی حفظ سرمایه هم داشته باشید. این دو عامل به شما کمک می کند که در شرایطی که هیچ چیز قطعیت ندارد شما نرخ ریسک از دست دادن سرمایه را کاهش و نرخ سود بردن از معامله را افزایش دهید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up