مهارت کوچینگ - حسین عظیمی | مشاوره سرمایه گذاری
حسین عظیمی مشاوره سرمایه گذاری
سرمایه گذاری

مهارت کوچینگ

مهارت کوچینگ فهرست موضوعات Toggle مهارت کوچینگمهارت کوچینگ چیست؟انواع مهارت های کوچینگسخن پایانی مهارت کوچینگ چیست و چه انواعی دارد؟ شما برای رسیدن به خواسته هایی که دارید و کسب موفقیت در زمینه های مختلف به کمک هایی که یک کوچ به شما می کند نیاز دارید. اما در این…

مهارت کوچینگ

مهارت کوچینگ چیست و چه انواعی دارد؟ شما برای رسیدن به خواسته هایی که دارید و کسب موفقیت در زمینه های مختلف به کمک هایی که یک کوچ به شما می کند نیاز دارید.

اما در این روزها که افراد زیادی مدعی هستند که در کوچ کردن مهارت دارند شما باید به چه کسی اعتماد کنید؟ ما میدانیم برخی از افراد مشاورهای خوبی در زمینه های مختلفی هستند اما با توجه به نیاز بازار خود را به عنوان یک کوچ معرفی می کنند و کار مشاوره را برای شما به نام کوچ انجام می دهند. به همین دلیل شما باید مهارت های یک کوچ را بشناسید تا بتوانید به خوبی با او ارتباط برقرار کنید.

مهارت کوچینگ چیست؟

مهارت کوچینگ در واقع مجموعه ای از توانایی های یک کوچ می باشد. یک کوچ برای اینکه بتواند به خوبی شما را در پیدا کردن توانایی های فردی کمک کند، برای اینکه بتواند به خوبی شما را با چالش های پیش روی شما آشنا کند و به شما اعتماد به نفس مورد نیازتان را بدهد، باید خود دارای مهارت هایی باشد که از آنها استفاده کند. در واقع مهارت های کوچینگ مجموعه ای از ابزارهای یک کوچ برای کمک کردن به شما محسوب می شوند.

انواع مهارت های کوچینگ

مهارت کوچینگ دارای انواع مختلفی می باشد که یک کوچ باید به خوبی به همه آنها مسلط باشد. ما در این بخش قصد داریم سیزده مورد از مهمترین مهارت هایی که باید یک کوچ در اختیار داشته باشد را به شما معرفی کنیم.

البته بک کوچ می تواند مهارت های دیگری علاوه بر این سیزده مورد هم داشته باشد، اما بر اساس یافته های ما این سیزده مورد برای این که یک فرد تبدیل به یک کوچ موفق شود و بتواند به شما کمک کند ضروری می باشد. برخی از مهمترین این مهارت ها عبارت اند از:

  1. آشنایی با انواع ابزارها و تکنیک ها و استفاده صحیح از آنها

یکی از مهمترین انواع مهارت کوچینگ آشنایی کوچ با تکنیک ها و ابزارها می باشد. یک کوچ باید به خوبی بداند که کوچینگ دارای چه تکنیک هایی می باشد. علاوه بر شناختی که باید داشته باشد، باید بداند که چطور از این ابزارها برای کمک کردن به شما استفاده کند.

نکته مهم دیگر در این رابطه این است که این فرد باید بداند در چه زمانی باید از چه تکنیک و ابزاری برای راهنمایی و کمک به شما استفاده کند تا میزان اثرگذاری تکنیک را افزایش دهد.

  1. آینده نگری و ترسیم آینده

یکی دیگر از انواع مهارت کوچینگ این است که یک کوچ به خوبی بتواند آینده نگری کند. او باید بداند مسیری که شما در آن هستید در نهایت به کجا ختم می شود. همچنین باید بداند که در مسیر شما چه چالش هایی بری شما به وجود خواهد آمد.

علاوه بر این موارد باید به خوبی آینده را برای شما ترسیم کند تا بتواند به شما انگیزه های لازم را ارائه دهد و شما را به حرکت در این مسیر امیدوار کند و موجب شود شما مصمم تر و با اراده تر در این مسیر حرکت کنید.

  1. ارزیابی کردن دائمی مراجع و شرایط او
بیشتر بخوانید!
سرمایه گذاری خودرو

کوچینگ شما نباید شما را به حال خود رها کند. او باید شما را به صورت مداوم ارزیابی کند. یکی از انواع مهارت کوچینگ که بسیار حائز اهمیت می باشد هم همین است. کوچ شما باید در پایان هر جلسه و در ابتدای جلسه بعدی با سوالاتی که از شما میپرسد روندی که جلسه طی کرده است و روندی که شما در بین دو جلسه طی کرده اید را ارزیابی کند.

شما در حال تغییر نگرش خود هستید و در این مسیر همچنان با انسان های دیگر که نگرش قبلی شما را دارند در حال مراوده می باشید. بنابراین شما باید مدام مورد ارزیابی قرار بگیرید.

  1. پذیرش پیشنهادات و انتقادات از مراجع

از دیگر انواع مهارت کوچینگ این است که کوج مستبد و دیکتاتور نباشد. در جلسات کوچینگ ما نباید شاهد یک رابطه یک سویه باشیم. این جلسات باید به صورت تعاملی برقرار باشد. از همین رو کوچ باید این را بداند که امکان دارد در نحوه برخورد و یا ارائه راهکار اشتباه کند.

برای اینکه هم بتواند به مراجع خود و هم بتواند به خود کمک کند نیاز دارد که در پایان هر جلسه کوچینگ یک برگه انتقاد و پیشنهادات را به مراجع خود بدهد تا بتواند نقاط ضعف و قدرتی که در این جلسه بوده را شناسایی کند. نقاط نارضایتی را بشناسد و انتقادات مطرح شده را بپذیرد.

  1. نحوه بازخورد دادن به مراجع

یکی دیگر از انواع مهارت کوچینگ کنترل بازخوردی است که کوچ به مراجع خود می دهد. اگر شما به عنوان یک مراجع در جلسات کوچینگ احساس می کنید که تحقیر می شوید، مورد قضاوت قرار می گیرد، احساس می کنید که کوچ شما دید بالا به پایینی دارد و به شما به چشم کسی که از او پایین تر می باشد نگاه می کند، باید بدانید که این کوچ صلاحیت لازم برای ادامه همکاری با شما را ندارد.

بازخوردهایی که یک کوچ خوب به شما میدهد باید دارای ویژگی های مشخصی باشد تا شما بتوانید بر اساس آنها به خوبی از اینکه این کوچ می تواند به شما در مسیری که دارید کمک کند، مطمئن شوید. برخی از مهمترین ویژگی هایی که بازخورد کوچ شما باید داشته باشد عبارت اند از:

  •     بازخوردها باید سازنده باشند.
  •     همچنین بازخوردها باید مرتبط با موضوع بحث باشند.
  •     بازخوردها باید موجب شوند که شما به فکر فرو بروید و بر روی آنها تامل کنید.
  •     بازخوردها باید موجب این شوند که شما دست به تحرک و اقدام بزنید.
  •     همچنین این بازخوردها باید به صورت جزئی و دقیق باشند و کوچ باید از کلی گویی پرهیز کند.
  •     بازخوردها باید بدون هیچ غرض و کاملا بی طرفانه باشد.
  •     بازخوردها باید بسیار واضح و روشن باشند به گونه ای که کاملا قابل درک باشند.
  •     از طرفی بازخوردها باید کاملا صادقانه باشند.
  •     در نهایت بازخوردها باید کاملا مثبت باشند.
  1. راهنمای مراجع به صورت دقیق

یکی دیگر از انواع مهارت کوچینگ این است که کوچ شما بتواند به خوبی شما را راهنمایی کند. شاید شما بر این باور باشید که این کار بسیار ساده است و نمی تواند بخشی از مهارت های تخصصی یک حرفه باشد. اما باید بدانید که این کار اتفاقا بسیار دشوار و حساس می باشد.

بیشتر بخوانید!
سرمایه گذاری کوچک

شما در طول دوران جلساتی که دارید با افرادی در ارتباط هستید، مشکلات و چالش هایی پیش روی خود دارید. همه این موارد می تواند به عنوان موانعی برای شما باشد که موجب حواس پرتی شما شود و در نهایت موجب شود که شما نتوانید به خوبی آموزه های خود را اجرا نمایید و به اتمام برسانید.

به همین دلیل یکی از انواع مهارت کوچینگ در ارائه راهنمایی های لازم به شما برای مقابله با این شرایط می باشد. او باید به خوبی با شما در ارتباط باشد. باید به گونه ای رفتار کند که شما او را از چالش هایی که دارید با خبر کنید.

همچنین او هم باید شما را از برخی از چالش هایی که برای شما می تواند به وجود آید با خبر کند و شما را در حل آنها راهنمایی کند. به این ترتیب چیزی نمی تواند وقفه ای در کار شما به وجود آورد و شما می توانید به خوبی در مسیری که داردی حرکت کنید و موفقیت های لازم را به دست آورید.

  1. یک کوچ خوب باید کنجکاو باشد

از دیگر انواع مهارت کوچینگ داشتن حس کنجکاوی می باشد. این حس باید در کوچ بسیار قوی باشد. چرا که باید به خوبی با خلق و خو و توانایی های مراجع خود آشنا باشد. اگر در شناخت مراجع خود موفق نباشد نمی تواند به او کمک کند.

چرا که در جلسات کوچینگ ما شاهد ارائه یک نسخه همگانی برای همه افرادی که دارای یک مشکل واحد هستند، نیستیم. راهکارهای ارائه شده برای همه افرادی که دنبال افزایش درآمد هستند یکسان نیست. از همین رو باید کوچ به خوبی حس کنجکاوی داشته باشد و بتواند مراجع خود را بشناسد.

  1. توانایی سوال کردن

سوال کردن از مهمترین انواع مهارت کوچینگ محسوب می شود. یک کوچ خوب باید به خوبی بتواند از شما سوال کند. این سوال ها باید سه ویژگی مهم داشته باشند. اول اینکه باید سوالات درست و مرتبطی باشند که پاسخ های شما بتواند گره از کار باز کند.

دوم باید در مهمترین زمان و بهترین زمان ممکن پرسیده شود و در نهایت باید به نحوی پرسیده شود که شما بتوانید صادقانه به آنها پاسخ دهید. در بسیاری از موارد ذهن در مواجهه با چنین سوالاتی به دنبال پاسخ صادقانه نیست و پاسخ صحیح را پیدا می کند. این یک تله ذهنی می باشد.

  1. شناخت و تشخیص باورهای محدود کننده

هر انسانی که در رسیدن به موفقیت به مشکل میخورد با موانعی روبرو می باشد که برخی از این موانع در درون او و به دلیل باورهای محدود کننده و منفی می باشد. مهارت کوچینگ در این است که این باورهای محدود کننده را در مراجع خود شناسایی کند. به خوبی متوجه شود و سعی کند که این باورهای محدود کننده را کنترل کرده و از بین ببرد. در غیر این صورت هر آنچه به مراجع خود ارائه دهد در نهایت نمی تواند موثر باشد چرا که در درون مراجع بی اثر می شود.

بیشتر بخوانید!
تحلیل رمزارز تل کوین و وی چین

10.به وجود آوردن حس همدلی

یکی دیگر از انواع مهارت کوچینگ این است که کوچ بتواند در جلساتی که دارد مراجع خود را به این باور برساند که کوچ از جنس خود او می باشد. این حس همدلی در جلسات می تواند به شما کمک کند که در نهایت از این جلسه نتایج دلخواه را بدست آورید. یک کوچ باید با رفتار خود موجب شود که مراجع او در طول جلسه این بازخوردها را داشته باشد:

  •     مراجع باید کوچ را از جنس خود بداند
  •     باید در طول جلسات اعتماد به نفس پیدا کند
  •     باید بتواند صادقانه صحبت کند
  •     مراجع باید از جلسات خود لذت ببرد
  •     مراجع باید به کوچ و این جلسات اعتماد کند

 

11.نگاه کردن به تمامی حالات مراجع خود

گاهی اوقات این بدن ما است که صحبت می کند. حالت چشم ها و فرم صورت ما می تواند حرف بزند و شاید صداقت در همین رفتارهای بدن باشد. یکی از انواع مهارت کوچینگ این است که یک کوچ در تمام جلسه مشغول صحبت کردن و یا گوش دادن و نکته برداری کردن از صحبت های شما نباشد.

او باید به خوبی شما را زیر نظر بگیرد. باید بداند شما چه می کنید. تمامی حالت های شما را ارزیابی کند و در نهایت بهترین تصمیم را در مورد شما بگیرد و بهترین راهکار را به شما ارائه دهد.

12.خوب گوش دادن

یکی دیگر از انواع مهارت کوچینگ گوش دادن است. اگر قرار باشد فقط کوچ صحبت کند جلسات بیشتر شبیه به جلسات مشاوره می شود. کوچ باید بتواند به خوبی به حرف های شما گوش دهد. باید توانایی این را داشته باشد که از حرف های شما نکته برداری کند. نکات مبهم، منفی و یا مثبتی که در حرف های شما وجود دارد را شناسایی کند.

از طریق آنچه شما به او می گویید بتواند پتانسیل های فردی شما را برای رسیدن به خواسته ای که دارید شناسایی کند. میزان اعتماد به نفس شما را ارزیابی کند تا بتواند به شما بهترین راهکارهای ممکن را ارائه دهد. اگر او شما را نشوند هرگز نمی تواند به شما کمک کند.

13.تعیین منطقی هدف

مهارت کوچینگ در تعیین هدف خلاصه می شود. یک کوچ باید بتواند به خوبی تعیین هدف کند و باید هدفی را برای شما و جلسه با شما انتخاب کند که منطقی و قابل دستیابی باشد. اگر یک کوچ نتواند به خوبی هدف را شناسایی کند دیگر نمی تواند هیچ کمکی به شما کند، حتی اگر دوازده مهارت دیگر را به خوبی بداند و به همه آنها مسلط باشد، بدون این مهارت نمی تواند برای شما یک کوچ خوب و قابل اعتماد باشد، به همین دلیل به این مهارت به خوبی توجه کنید.

سخن پایانی

مهارت کوچینگ ابزار و مجموعه ای از توانایی هایی است که یک کوچ باید به خوبی بر آنها مسلط باشد. این مهارت ها هستند که به کوچ کمک می کنند که گره از کار شما باز کرده و شما را به آنچه که خواسته نهایی شما می باشد برساند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up