بیزینس کوچینگ - حسین عظیمی | مشاوره سرمایه گذاری
حسین عظیمی مشاوره سرمایه گذاری
سرمایه گذاری

بیزینس کوچینگ

بیزینس کوچینگ فهرست موضوعات Toggle بیزینس کوچینگجایگاه بیزینس کوچینگ در کسب و کار چیست؟نگاهی کوتاه به تاریخچه‌ی کوچینگ بیزینس به چه دلیل کوچینگ بیزینس را انتخاب کنیم؟ بیزینس کوچ، به عنوان مشاور کسب و کار عمل نمی‌کند چرا بیزینس کوچینگ را انتخاب کنیم؟ بیزینس کوچینگ دارای چه مزیت‌هایی است؟ تحلیلی…

بیزینس کوچینگ

بیزینس کوچینگ چیست؟ کوچینگ بیزینس که چند سالی می‌باشد وارد بازار کسب و کار شده است دربرگیرنده روندی است که با بهره‌گیری از تکنیک‌های ایده‌آل منجر می‌گردد تا یک کسب و کار از نقطه‌ای که هم‌اکنون قرار دارد، رشد و گسترش پیدا کرده و به مکانی دست پیدا کند که مالک کسب و کار در ذهن خود داشته است.

ما در این نوشتار از خود مایل هستیم با شما در ارتباط با این موضوع کمی بیشتر و بهتر سخن بگوییم. شما می‌توانید جهت کسب اطلاعات بیشتر با ما ادامه‌ی متن همراه باشید.

جایگاه بیزینس کوچینگ در کسب و کار چیست؟

یکی از راه‌های ترقی در کسب و کار خود وجود تجربه و دانش همراه با مهارتِ موردنیاز است. آیا شما دوستِ عزیز هم در کسب و کار خود دچار سردرگمی شده‌اید؟ نمی‌توانید تصمیم قاطع و سودآوری بگیرید؟

شاید هم با شنیدن اسم کوچینگ بیزینس یا مدیر کسب و کار در ذهنِ خود برگزاری جلسات کنفرانسی سرد و کسالت‌بار نقش ببندد. به عبارتی اگر که شما به دنباله‌ی رشد و پیشرفت در کسب و کار خود می‌باشید ما پیشنهاد می‌کنیم با ما همراه شده و ادامه‌ی این مطلب از ما را از دست ندهید.

بیزینس کوچینگ از جمله متداول‌ترین و پرکاربردترین گونه‌ی کوچینگ است که به منظور هدایت و راهنمایی مدیران و صاحبان تجارت‌های بزرگ و کوچک به سوی رشد و توسعه بیشتر مورد استفاده واقع می‌شود.‌ ولی آیا می‌دانید که کوچینگ کسب و کار به چه معناست و به چه شکل می‌تواند منجر به رشد و ارتقاء شغل شما شود!

 

نگاهی کوتاه به تاریخچه‌ی کوچینگ بیزینس

در دهه‌ی هفتاد میلادی، تیموتی گالوی نویسنده آمریکایی مجموعه‌ای از کتاب‌ها را به اسم سری درونی انتشار داد. گالوی درون این کتاب‌ها‌ی خود مجموعه‌ای از ایده‌های نوین در ارتباط با کوچینگ «مربیگری» و دسترسی به موفقیت همه جانبه در ورزش‌هایی چون؛ اسکی، تنیس و سایر حرفه‌ها چون؛ موسیقی را طرح نمود. از نظر وی این موارد به قدرت درونی و نظم و ترتیب فردی نیازمند بود.

گالوی با شناسایی و وارسی ورزشکاران حرفه تنیس متوجه گشت که این بازیکنان با استناد به تمرکز بیشتر برروی بازی خود توانستند پیشروی سریع داشته باشند. ایده وی در آمریکا با استقبال بسیاری روبه‌رو شد که بسیاری از افراد غیر ورزشکار از ایده گالوی جهت رشد حرفه خود بهره گرفتند.

طی سال‌ها بعد متفکران بسیاری چون؛ ورنر ارهارد و توماس لئونادر به توسعه ایده‌های گالوی در زندگی و کسب و کار خود مبادرت ورزیدند. با این وجود شخصی به نام «جان ویتمور» بود که تا حد به‌سزایی از آموزه‌های تیموتی در بیزینس کوچینگ بهره گرفت.

به چه دلیل کوچینگ بیزینس را انتخاب کنیم؟

در دنیای کنونی بهره‌گیری از ابزار توانمندی چون؛ بیزینس کوچینگ به شما تحت عنوان یک کارآفرین که تازگی‌ها وارد عالمِ کار شده‌اید و نمی‌دانید در قدم بعدی چه کاری را انجام بدهید و یا تاجری که سعی می‌کنید برای کسب و کار خود تلاش پیشه کنید، می‌تواند کمک بسیاری کند.

به منظور راه‌اندازی و شکوفایی یک کسب و کار به تنهایی نمی‌توانید تمامی کارها را به حالت انفرادی به انجام رسانید. کارهایی چون؛ جذب مشتریان، اداره فرآیند کار، برنامه‌ریزی‌های مالی، راهبردهای توسعه محصولات، شما را از دسترسی به اهداف خود بازمی‌دارد. شما قطعاً می‌توانید با آموزش کوچینگ بیزینس در ارتباط با این حرفه اطلاعات موردنظر را به دست آورده و یا یک کوچ حرفه‌ای به کار بگیرید.

بیشتر بخوانید!
10 روش برای بهترین سرمایه گذاری در ایران

تکیه بر یک کوچ حرفه‌ای «منظور ما مربی است» به شما کمک خواهد کرد، تا به درکی بهتر و دقیق‌تر از توانمندی‌ها و نقاط قابل بهبودتان دست پیدا کنید. از سویی هم نسبت به کسب و کار خود نیز اهداف شخصی‌تان بصیرت پیدا نمایید.

شما تنها با یک جست‌وجوی ساده در بطن اینترنت به چندین و چند وب‌سایت برخورد خواهید کرد که چنین ادعایی را دارند می‌توانند کسب و کار شما را دگرگون سازند. حال بیشتر این وب‌سایت‌ها راه‌کارهای کلّی و عمومی عرضه می‌نمایند. به بیانی دیگر منحصراً برای شغل شما و نیازهای آن ساخته نشده‌اند. به همین دلیل هم است که کارایی و اثرات بسیاری از خود برجای نمی‌گذارند.

قطعاً شما هم بر این نکته واقف هستید که شرایط هر کسب و کار با کسب و کاری دیگر متفاوت می‌باشد. بنابراین نمی‌توان یک فرمول جادویی نوشته و چنین ادعایی داشت که افزایش حجم فروش و سوددهی کسب و کارها و نهادها را به دنباله‌ی خود خواهد داشت. آیا شما تا به امروز به این موضوع فکر کرده بودید که برای پیشرفت در کسب و کار خود به یک بیزینس کوچینگ نیازمند هستید؟

بیزینس کوچ، به عنوان مشاور کسب و کار عمل نمی‌کند

یک مربی فوتبال هیچ زمان به همراه بازیکنانِ خود به دور زمین نمی‌دود! همین مسئله در ارتباط با کوچینگ کسب و کار هم صادق است. ولی یکی از تفاوت‌های شایان و عمده کوچینگ کسب و کار با دیگر شاخه‌های کوچینگ در این مورد خلاصه می‌شود که بیزینس کوچ می‌باید در حیطه تجارت و رهبری کسب و کار چندین و چند سال تجربیات داشته باشد.

علاوه بر تمامی این‌ها بیزینس کوچینگ می‌تواند توصیه‌هایی تماماً اختصاصی برای کسب و کار شما ارائه دهد. توصیه‌هایی مختص خودِ شما، مشتریان و محصولات، جایگاه تجاری و خدماتی که عرضه می‌کنید. به عبارتی بیزینس کوچ یک منبع اطلاعاتی و مملو از تجربیات است که به شما می‌گوید چه کاری را باید در پیش بگیرید.

بیزینس کوچ چون دیگر کوچ‌های موجود به شما کمک خواهد کرد تا استعدادها و قابلیت‌های خود را ارتقاء ببخشید. اهدافی برای خود معین دارید، به اهداف تعیین شده متعهد بوده و در تصمیم‌گیری‌های مهم و سرنوشت‌ساز یاری‌تان می‌نماید. تلاش می‌کند تا موفقیت کاری شما را به ویژه از نظر مالی ضمانت کند. بیزینس کوچ تمامی اطلاعات منوط بر کسب و کار شما را به دست آورده تا چَشم‌اندازهای شما را به خوبی بفهمد.

چرا بیزینس کوچینگ را انتخاب کنیم؟

چنانچه که هنوز هم در ارتباط با این موضوع می‌پرسید که بیزینس کوچینگ چیست و چه روندی دارد! پیشنهاد می‌کنیم ابتدا در ارتباط با این موضوع تحقیق و تفحص کنید که کوچینگ چیست! تفاوتی ندارد که شما صاحب چه کسب و کاری هستید! آیا کسب و کار شما مشکلات بسیاری دارد و یا یک کسب و کار موفق است که قرار می‌باشد‌ روز به روز پیشرفت کند؟

مهم نیست که کار خود را تازه شروع نموده‌اید و یا در اواسط راه هستید و چندان هم بی‌تجربه و تازه کار نیستید. یک شرکت نوپا هستید و یا یک برند بزرگ و نام‌آشنا! کوچینگ بیزینس می‌تواند به رشد و توسعه روز افزون کسب و کار شما کمک نماید.

بیشتر بخوانید!
سرمایه گذاری با 4 میلیون تومان

 

بیزینس کوچینگ دارای چه مزیت‌هایی است؟

بیشتر افراد چنین گمان می‌کنند که هرزمان به یک مشکل برخورد نمودند، بایستی از یک بیزینس کوچینگ بهره گیرند. در حالی که حتی چنانچه که شما حاوی کسب و کاری هستید که موفق است و از کارایی و راندمان کاری خود رضایت دارید، به منظور رشد و پیشرفت بیشتر به یک فردی حرفه‌ای نیاز خواهید داشت. به عبارتی نمی‌توان بیزینس کوچینگ را در معین نمودن و دستیابی به اهداف خود خلاصه نمود.

  • استخدام افراد متخصص و باکفایت.
  • یک فضای ایده‌آل در راستای رشد و تکامل پرسنل خود فراهم کنید.
  • باورهای نادرست و هر مانع دیگر موجود را از سر راه خود بردارید.
  • با توجه به فرصت‌های موجود یک برنامه استراتژیک و راهبردی بنویسید.
  • اعتماد به نفس داشته باشید و باورهای درونی خود را شناخته و آن‌ها را پرورش بدهید.
  • مهارت رهبری خود را با درک و فهم چگونگی همکاری با افراد گوناگون را ارتقاء بدهید.
  • پرسنلی را پرورش بدهید که کارکرد و بازدهی مطلوبی دارند، وظیفه شناس و پاسخ‌گوی هستند.
  • یکی دیگر از مزایای بیزینس کوچینگ این می‌باشد که منجر می‌شود فعالیت‌های بهتر، مفیدتر و هوشمندانه نصیب حالِ شما شود، زیرا شما به حالت دقیق اهداف خود را معین نموده‌اید. به عبارتی مربی کسب و کار برای شما معین می‌دارد که چه می‌خواهید، چه می‌توانید خواسته و چه بایستی بخواهید. از این جهت بیزینس کوچینگ این است که ایده‌ها و موضوعات حائز اهمیت را از درون قلب صاحبان کسب و کار بیرون خواهد کشید.
  • در واقع شما با بیزینس کوچینگ می‌توانید یک زندگی متعادل و کاری منظم و دقیق داشته باشید. زیرا شما از قبل آن را طراحی نموده‌اید. وجود زندگی متعادل و عالی نتیجه توجه نمودن به خود است. بنابراین کوچینگ بیزینس به شما کمک خواهد کرد که چگونه مسئولیت پذیر شده و به چه شکل در میانه‌های مردم سربلند شوید تا محبوبیت بیشتری به دست آورید.
  • توسط بیزینس کوچینگ بیشتر از آنچه که در حال حاضر دارید، درآمد کسب می‌کنید. شما می‌توانید از هر مقداری که در ذهن خود دارید، درآمد بیشتری به دست آورید. پس چرا شما این کار را انجام نمی‌دهید! شما به کمک آن می‌توانید برنامه‌های مالی خود را به خوبی بچینید و استراتژی‌های مخصوص به دست بیاورید، درآمدی بیشتر را وارد کسب و کار خود نمایید.
  • شما با به کارگیری این روش درآمد خود را افزایش خواهید داد و هیچ زمان در این مسیر توقف نمی‌کنید. مربی کسب و کار در همه حال کنار شما حضور خواهد داشت. زمانی که کسی وجود دارد و راهنماییتان می‌کند و شما بدو اعتماد دارید، این مسئله منجر خواهد شد تا شما بر درآمد خود بیافزایید. چرا که قطعاً از پس کارها برمی‌آیید.
  • آخرین مزیت بیزینس کوچینگ این است که شما دارای انرژی پایدار بوده و از درجا زدن دوری کنید. به لطف مربی کسب و کار شما دغدغه‌های کمتری دارید. حال وقت آزاد بیشتری هم نصیب حال شما می‌شود و مسلماً شما خشنودتر به نظر می‌رسید.

با وجود تمامی مزیت‌های بیان شده از بیزینس کوچ اگر که شما می‌خواهید بدانید دقیقاً مفهوم بیزینس کوچینگ چیست! در یک کلام بایستی بگوییم که؛ کوچینگ بیزینس یعنی شما در کنارِ خود یک شریک مورد اعتماد داشته باشید و در تمامی شرایط با وی مشورت نموده و کمک دریافت کنید.

تحلیلی بر روند بیزینس کوچینگ

بیزینس کوچینگ به شما کمک خواهد کرد تا ببینید هم‌اکنون در چه موقعیتی قرار گرفته‌اید در آینده چه جایگاهی را به دست خواهید آورد و جهت رسیدن بدان جایگاه چه اقداماتی باید به انجام برسد؟ بنابراین بهتر است بگوییم که روند کوچینگ بیزینس در چهار مرحله خلاصه می‌شود؛

  • گام ابتدایی مشخص کردن اهداف خود است.
  • پس از آن بایستی در پی یافتن قوت و نقاط قابل بهبود کسب و کارتان باشید تا به جهات واضح‌تر و شفاف‌تری از رشد نهاد و نیازهای آن دست پیدا کنید.
  • اکنون لازم است شما برنامه‌ای طراحی نمایید و ببینید برای دستیابی به اهدافِ خود چه اقداماتی به انجام برسانید.
  • نهایتاً هم باید مقدار پیشرفت خود را در راه دستیابی به هدفتان ارزیابی بنمایید.
بیشتر بخوانید!
سرمایه گذاری با 70 میلیون

بیزینس کوچ و صاحب کسب و کار بنابر یک برنامه دقیق با همدیگر ملاقات می‌نمایند تا؛

  • کلّیه‌ی تکالیف و یا توافق‌هایی که در جلسه پیش معین شده است وارسی گردد.
  • غایات و آرمان‌های صاحب کسب و کار برای خود و تجارتش در دوران بعدی کوچینگ معین گردد.
  • برنامه‌هایی به منظور محقق گردیدن اهداف در دوران بعدی کوچینگ طراحی گردد و ببیند چه اقداماتی بایستی انجام شود.

کمک‌های بیزینس کوچینگ به صاحبان کسب و کار

صاحبان کسب و کار به دنباله‌ی توصیه‌هایی تماماً تخصصی هستند و می‌خواهند دیدگاهی شفاف‌تر و واقع بینانه‌تر نسبت به آینده کسب و کار خود داشته باشند. از سویی هم جهت از میان برداشتن موانع و مشکلات موجود راه‌حل‌هایی را بی‌اندیشند.

شما می‌توانید اطمینان خاطر داشته باشید که یک بیزینس کوچ ماهر این توانایی را دارد مشکلات منحصر به فرد کسب و کارتان را تجزیه و تحلیل و بررسی کند. از سویی به عنوان یک منبع قابل قبول به شما اطلاعات لازم را ارائه دارد و شما بتوانید بنابر آن یک هدف گذاری درست داشته باشد.

چگونه می‌توانیم یک بیزینس کوچ شویم؟

به اجراء رساندن روند بیزینس کوچینگ به واسطه‌ی یک کوچ حرفه‌ای صورت می‌گیرد که با توانمندی‌های آن سازگاری دارد. گرچه که تبدیل شدن به یک کوچ موفق نیازی به گذران دوران آکادمیک ندارد ولی یک کوچ ماهر بایستی مهارت موردنظر برای انجام امور را فرا گرفته و تمرین نماید. به همین خاطر است که کوچ‌ها به منظور کسب مهارت و تخصص لازم، نیاز به شرکت در دوران بیزینس کوچینگ دارند تا با کسب اطلاعات تخصصی بتوانند در رشد و توسعه مشاغل متنوع موفق عمل بنمایند.

یک کوچ در راستای شروع به کار نمودن نیاز به جواز خواهد داشت که با حضور در کلاس‌های آموزش کوچینگ بیزینس می‌توانند مجوز موردنیاز خود را دریافت نمایند. وجود مجوز ضمن شروع به کار یک کوچ منجر به ایجاد اعتماد و اعتبار برای شما خواهد شد که در نظر مخاطب و مراجعه کنندگان یکی از ملزومات برای اطمینان است.

این مجوزها به صورت ملّی و بین‌المللی عرضه می‌شوند که براساس استانداردهای معین تعیین شده و عرضه خواهند شد. علاوه بر این‌ها افراد جهت دریافت این مجوزها لازم است اصول اخلاقی را هم رعایت کنند و با پشت سر گذاشتن تمامی سرفصل‌های دوره بیزینس کوچینگ به مراحل بالاتر از دانش در این زمینه دست پیدا کنند.

نتیجه گیری

دوستان عزیز ما در این نوشتار از خود سعی نمودیم شما را با بیزینس کوچینگ و جوانب گوناگون آن آشنا نماییم. با تکیه بر تمامی مطالب بیان شده، شما می‌توانید با وجود یک مربی کسب و کار خود را رونق بخشیده و طی کوتاه‌ترین زمان ممکن به موفقیت دست پیدا کنید. مهم نیست در چه حالی هستید و در کدام یک از پله‌های رشد قرار گرفته‌اید، آنچه که مهم است ورق زدن زندگی کاری خود به بهترین شیوه‌ی ممکن خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up