انواع استراتژی معاملاتی - حسین عظیمی | مشاوره سرمایه گذاری
حسین عظیمی مشاوره سرمایه گذاری
سرمایه گذاری

انواع استراتژی معاملاتی

انواع استراتژی معاملاتی فهرست موضوعات Toggle انواع استراتژی معاملاتیآشنا شدن با انواع استراتژی معاملاتی بازاری سرمایهبهتر است از تحلیل تکنیکال بیشتر بدانیمآشنایی با چهار استراتژی های ابتدایی در تحلیل تکنیکالتحلیل بنیادی یا فاندمنتال چیست؟استراتژی برای تحلیل و بررسی فاندمنتالتراز نامهصورت در آمدکلام پایانی انواع استراتژی معاملاتی کدامند؟  اگر بخواهیم  به…

انواع استراتژی معاملاتی

انواع استراتژی معاملاتی کدامند؟  اگر بخواهیم  به طور کامل و جامع و به زبان صریح بیان کنیم می توانیم جمله کجا بخریم کجا بفروشیم را برای شناخت و آشنایی انواع استراتژی معاملاتی استفاده کنیم.

یا به گفته دیگر استراتژی معاملاتی بیان کننده این است که چه زمانی می توانید وارد بازار شوید و چه زمانی می توانید از آن بیرون بیایید، همان طور که خودتان می دانید در بازار ایران برای رسیدن به موقعیت خرید مدت زمان استراتژی معاملاتی با یک بازار یک طرفه روبرو هستید؛

در این مقاله قصد داریم تا شما بزرگواران را با انواع استراتژی معاملاتی که در بازار سرمایه بررسی شده‌اند آشنا کنیم پس برای بالا بردن دانش و اطلاعات خود تا پایان مقاله همراه ما باشید.

آشنا شدن با انواع استراتژی معاملاتی بازاری سرمایه

برای آشنایی با انواع استراتژی معاملاتی بهتر است بدانید که استراتژی که از چندین مدل و نمونه بالایی برخوردار است را استراتژی معاملاتی می نامند که به ازای هر یک نفری که در بازار سرمایه اقدام به فعالیت می کند یک استراتژی معاملاتی نیز وجود دارد زیرا استراتژی معاملاتی در آن دسته از استراتژی هایی قرار می گیرد که  سلیقه‌ای هستند و به میل باطنی تشخیص هر سرمایه گذاری است.

همانطور که می دانید می توانیم برای انواع استراتژی معاملاتی از دو راه تحلیلی که در نظر گرفته ایم استفاده کنیم، که این دو روش شامل تحلیل فاندمنتال یا روش بنیادی و تحلیل تکنیکال یا روش نموداری نامیده می شوند.بهتر است بدانید معامله ای که در بازار سرمایه انجام می شود را به نام عمل خرید و فروش می شناسند

که باید بر اساس تغییرات بازار برای رسیدن به سود به دست آمده از تغییرات و حرکات قیمت از آن استفاده کنند. نکته طلایی که در این میان باید به آن توجه کرد این است که افکار استراتژی خرید و فروش نگه داری رویکرد بلند مدت تلقی می شود که در میان افراد سرمایه گذار قابل مشاهده است.

در بین افراد سرمایه گذار رویکرد، خرید و فروش کاملا شیوه متفاوت به نظر می رسد. برای آشنا شدن با دو تحلیل تکنیکال و تحلیل فاندمنتال برای تدوین انواع استراتژی معاملاتی در بازار سرمایه آشنا شوید پس ما را تا پایان مقاله همراهی کنید.

بهتر است از تحلیل تکنیکال بیشتر بدانیم

یکی دیگر از انواع استراتژی معاملاتی روشی است که برای ارزیابی سرمایه گذاری ها و آشنا شدن با فرصت های معاملاتی با انجام تحلیل و تجزیه روند آماری جمع شده‌اند و از فعالیت های مانند حجم و حرکت قیمت معاملات در آن به کار رفته است را تجزیه و تحلیل تکنیکال می نامند.

در تجزیه و تحلیل بنیادی تلاش می‌ شود تا قیمت اوراق بهادار را با توجه به نتیجه تجاری اعم از فروش و درآمد فاصله از آن بررسی کند، که انجام این بررسی ها به دور از تصور تجزیه و تحلیل تکنیکال است در این استراتژی تمرکز بیش تر روی خواندن قیمت و حجم معامله می باشد.

در تجزیه و تحلیل تکنیکال بیش ترین تلاش برای این است که حرکات قیمت هر ابزار که قابل معامله است و می توانند آن را خرید و فروش کنند مانند سهام معاملاتی و ارز اوراق بدهی و از این قبیل خرید و فروش را پیش بینی می کند.

از روش تحلیل تکنیکال برای نشان دادن نقاط مقاومت و حمایت برای رسیدن به موفقیت استفاده می کنند در تریدر ها شاهد روش‌های گوناگونی برای تحلیل تکنیکال هستیم که می توان از آن ها به عنوان ۴ استراتژی مشترک تحلیل تکنیکال یاد کنیم.

بیشتر بخوانید!
سرمایه گذاری در زمان تورم

آشنایی با چهار استراتژی های ابتدایی در تحلیل تکنیکال

از روش‌های گوناگونی برای انجام یک استراتژی فعال معاملاتی استفاده می کنند در هر روشی که مورد استفاده قرار می گیرد محیط بازار و خطر های ذاتی بازار را در نظر می گیرند در ادامه با شناخته شده ترین انواع استراتژی معاملاتی تکنیکال آشنا می شویم

  • معاملات روزانه

اگر قصد دارید در معاملات تجارت فعال معاملات شناخته شده ای را بشناسید بهتر است درباره معاملات روزانه اطلاعات کسب کنید که از آن در بیش تر مواقع  در معامله از اسم مستعار برای تجارت فعال استفاده می شود. معاملات روز روشی به حساب می آید که خرید و فروش اوراق بهادار در همان روز انجام می شود.

در معاملات روز زمان خرید ها یا موقعیت ها روزانه بسته می شوند. یعنی در همان روزی که معاملات انجام شده اند اقدام به  بستن معاملات می کنند. معاملات روزانه به دسته تریدر های حرفه ای به شیوه سنتی و کاملا قدیمی همانند بازار سازان یا متخصصان انجام می شود با این حال تجارت الکترونیکی زمینه را برای تریدر های تازه کار متفاوت تر و خلاقانه تر جلوه داده است.

  • معامله موقعیت Trading position

بعضی از افراد معاملات موقعیت را یک معامله خرید و نگه داری و همچنین معامله فعال نمی شناسند. بهتر است بدانید معامله ای که به دست تریدر ها انجام شوند از آن ها به عنوان معامله فعالی یاد می شود.

معاملات موقعیت یکی از انواع استراتژی معاملاتی می باشد که از نمودار های بلند مدت می تواند هم به صورت هفتگی، روزانه و همچنین به شکل ماهانه استفاده کند. 

که در این معامله امکان دارد روند معامله چند روز تا یک هفته طول بکشد، گاهی دیده شده که معامله ای بیش از یک ماه نیز ادامه داشته است. افرادی که قصد دارند برای تعیین روند یک اوراق بهادار به سراغ سیگنال های تشخیص روند بروند و افراد معامله گر با سوار شدن بر طوفان می توانند از فرصت های عالی بازار بهره مند شوند.

معامله گرانی که قصد دستیابی به ترند های بازار را دارند سعی می کنند به دنبال انتخاب جهت بازار پیش بروند اما در این راه میزان نرخ اوراق را در مورد پیش بینی قرار نمی دهند همیشه بیننده این هستیم که معامله گرانی که به دنبال ترند های بازار هستند بعد از ثبت روند خود دیگر اقدام به انجام معامله نمی کنند و زمانی که روند شان با شکست مواجه شد معمولاً صحنه را ترک می کنند.این کار به معنای این است که در مراحل نوسان زیاد بازار معاملات سنگین تر موقعیت های آن کاملاً کم می شود

  • معاملات نوسانات Swing Trading

از دیگر انواع استراتژی معاملاتی می توان به معاملات نوسانات اشاره کرد. زمانی که روند شکسته می شود نوسان گیری معمولا وارد بازی می شود معمولاً ثابت نبودن قیمت در پایان کار همیشه وجود داشته است چرا که ترند جدید همیشه در تلاش است تا خود را ثابت کند معامله گران نوسان گیر همیشه خرید و فروش خود را قبل از شروع نوسان قیمت انجام می دهند.

معمولاً معاملات نوسان بیش تر از یک روز برگزار می شوند و مدت زمان آن نسبت به معاملات ترند بسیار کم تر است. اغلب دیده می شود که معامله گران سوئینگ مجموعه ای از قوانین تجارت را به گفته تجزیه و تحلیل فنی یا بنیادی برای خود رقم میزنند تمامی قوانین مربوط به معاملات یا الگوریتم ها برای شناخت زمان خرید و فروش اوراق بهادار طراحی و ارائه شده اند.

همان طور که میدانید الگوریتم نوسان معامله نباید به طور کامل ضبط شود و اوج حرکت را پیش بینی کند اما فرد بازاری بهاین پیش بینی ها احتیاج دارد تا بتواند در یک جهت مناسب گام بردارد بازار برای معامله گران نوسان می تواند محلی بسیار خطر آفرین باشد.

  • معاملات اسکالپینگ
بیشتر بخوانید!
سرمایه گذاری با 70 میلیون

هدف ما از راه اندازی این مقاله رسیدن به جواب سوال انواع استراتژی معاملاتی کدامند می باشد.معاملات اسکالپینک از دیگر انواع استراتژی معاملاتی است که می‌توان به آن اشاره کرد یکی از استراتژی های معاملاتی که درصد خروجی سریع دارد و تریدر های فعال به کار گرفته می‌ شود اسکالپ تریدینگ یا اسکالپینگ نامیده می شود به طور کلی این کار برای بهره برداری از کارمزد برای شناخت اختلاف قیمت فروش و قیمت خرید است که به علت تعادل موقتی در تقاضا و عرضه مقداری وسیع تر یا باریک تر از حد استاندارد است. 

اسکالپرها به هیچ عنوان به دنبال استفاده کردن از حرکت های وسیع بازار و یا معاملات بزرگ نیستند اما آن ها همیشه به دنبال استفاده کردن از حرکت های کوچک و ساده می باشند که اغلب حجم معاملات اندازه گیری شده‌اند اتفاق می افتند.

اسکالپرها از مقدار سودی که در هر معامله می برند آگاه هستند و می دانند که مقدار سود دریافتی بسیار ناچیز و کم است. به همین دلیل به دنبال بازار های می گردند که نسبتاً شرایط قوی و نیرومند دارند تا بتوانند در این بازار ها معاملاتی انجام دهند که تعداد دفعات آن بیش تر از قبل باشند اسکالپر ها برخلاف معامله ‌گران نوسان ساز بازار های را ترجیح می دهند که کاملا آرام و بدون تنش هستند که حرکت ناگهانی قیمت در آنها وجود ندارد.

ابراز هایی که در تحلیل تکنیکال بازار سرمایه از اهمیت بالایی برخوردار هستند و پاسخ گو سوال انواع استراتژی معاملاتی کدامند

برای تحلیل قیمت سهام توسط تحلیل گران فنی بازار سرمایه همیشه از ابزارهای مختلف و گوناگونی برای بررسی استفاده می‌ شوند ابزار هایی که برای بررسی در بازار از اهمیت بالایی برخوردار هستند شامل اندیکاتورها، اسیلاتور ها، الگوهای نمودار، معاملات نوسان بازار، کانال ها و الگوهای کندل یا شمع هستند.

تحلیل بنیادی یا فاندمنتال چیست؟

از دیگر انواع استراتژی معاملاتی  که به عوامل اقتصادی ارتباط دارد فاندمنتال است که در ادامه بیش تر با این مبحث آشنا می شویم.

روشی که برای اندازه گیری ارزش ذاتی یک اوراق بهادار با بررسی کردن عوامل مالی اقتصادی ارتباط دارد تحلیل بنیادی نامیده می شود تحلیل گران بنیادی هر چیزی را که بتواند ارزش و اوراق بهادار تاثیر بگذارد را مطالعه می کنند که شامل عوامل اقتصاد کلان اعم از شرایط صنعت وضعیت اقتصادی گرفته تا عامل اقتصادی خورد مانند تاثیر مدیریت شرکت.

هدف سرمایه گذاران از انجام تحلیل و بررسی برای رسیدن به عددی است که بتوانند آن را با قیمت حال حاضر اوراق بهادار مقایسه کنند با این کار می‌توانند به دست بیاورند که اوراق بهادار بیش از حد ارزش گذاری شده اند یا کم ارزش و پوچ هستند.

تجزیه و تحلیل سهام بنیادی در مقابل تجزیه و تحلیل فنی در نظر گرفته می شود که از طریق تجزیه و تحلیل داده های تاریخی بازار جهت قیمت ها مانند حجم و قیمت پیش بینی می ‌شوند

استراتژی برای تحلیل و بررسی فاندمنتال

در مبحث استراتژی معاملاتی کدامند هدف ما معرفی استراتژی معاملات است.در انواع استراتژی معاملاتی چهار اصل اساسی وجود دارد که توسط تحلیل گران از آنها برای بررسی و آشنایی با مباحث سهام در نظر می گیرند که همه آن ها کیفی و کمی می باشند.

 مدل تجاری: شاید برایتان سوال پیش آمده باشد که شرکتی که قصد دارد اوراق خرید و فروش کند به طور دقیق چه کاری را انجام می دهد رسیدن به جواب برای این سوال کمی سخت و دشوار است. برای مثال اگر طرح تجاری شرکتی فروش آب میوه باشد به نظر شما صاحب کار درآمد خود را از طریق فروش آبمیوه به دست آورده است؟ یا فقط با ثبت نام شرکت هزینه های حق رای دادن به حق امتیاز را می پردازد؟

مزیت رقابتی: یک شرکتی که موفقیت طولانی در زمان خریداری اوراقش دست می یابد به دلیل داشتن توانایی شرکت در نگه داری مزیت رقابتی و حفظ آن است.

بیشتر بخوانید!
سرمایه گذاری هدفمند

ویژگی های قدرتمند رقابتی که نام تجاری سلطه مایکروسافت سیستم عامل رایانه های شخصی ایجاد یک گودال در یک کسب و کار به حساب می آید که اجازه صادر شده است تا بتواند تمامی رقیبان را از خود دور نگه دارد و بتواند سود رشد عالی به دست آورد زمانی که یک شرکت می تواند به راحتی به مزیت رقابتی دسترسی داشته باشد سهامداران شرکت می توانند برای دهه ها سود خوبی را به دست آورند

مدیریت: تعدادی از سرمایه گذاران معتقد هستند که مدیریت یکی از مهم ترین گزینه های سرمایه گذاری در اوراق یک شرکت می باشد.

این سخن بسیار منطقی و درست است چون اگر مدیران یک شرکت نتوانند برنامه ای را به نحو احسن اجرا کند حتی اگر بهترین مدل تجاری را داشته باشند از پا در می آیند همانطور که می دانید دیدار و ارزیابی واقعی مدیران برای سرمایه گذاران خورده بازار سرمایه کاری بسیار سخت می باشد اما برای ارزیابی مدیران می توان به وبسایت شرکت مراجعه کرد و رزومه افراد برتر و اعضای هیأت مدیره را بررسی کرد و پرداخت و شیوه کار آنها را در مشاغل مختلف مورد بررسی قرار داد و فهمید که در شغل قبلی مهارت آن چه مقدار بوده است!

حاکمیت شرکتی: سیاست های اعمال شده در یک سازمان توسط حاکمیت شرکتی نشان داده میشود حاکمیت شرکتی به طور کلی نشان دهنده روابط و مسئولیت های بین مدیریت سهامداران مدیران است.

فراموش نکنید که نیت شما از خرید اوراق شرکت این است که بتوانید با شرکت مد نظر تجارت انجام دهید. و نکته مهمی که وجود دارد این است که باید درباره مدیریت اطلاعاتی کسب کنید برای مثال آیا مدیریت برای منافع و حقوق سهام داران شرکت احترام قائل است یا نه؟ آیا ارتباطی شفاف و قابل فهم با سهام داران دارد؟

تراز نامه

ترازنامه به طور کلی بیان می کند که بدهی ها سابقه دارایی ها و حقوق صاحبان شرکت در یک وقت خاص می باشد. که ساختار مالی تجارت نیز به روش زیر محاسبه و جمع بندی می شود *حقوق صاحبان سهام شرکت به علاوه بدهی شرکت مساوی با دارایی*

دارایی نشان دهنده منابعی است که کسب و کار در یک زمان کاملا مشخصه صاحب آن ها است دارایی ها شامل ماشین آلات ساختمان ها پول نقد و موجودی می باشند

صورت در آمد

زمانی که رویکرد لحظه‌ای کسب و کار توسط ترازنامه بررسی میشود سود و زیان کارایی شرکت نیز در یک زمانی دقیق و از قبل تعیین شده اندازه گیری می شود می توانیم یک ترازنامه را به مدت یک روز یک هفته و حتی یا یک ماه از نظر فنی در دست داشته باشیم اما فقط گزارش های مربوط به شرکت های سهامی و سالانه توسط ترازنامه قابل مشاهده خواهد بود

کلام پایانی

اگر شما به دنبال سود آوری در یک معامله انجام شده هستید لازم دانستیم که به انواع استراتژی های معاملات کدامند پاسخ دهیم.

نکته مهمی که بعد از ورود به بازار سرمایه، سرمایه گذاران باید به آن توجه زیادی داشته باشند این است که باید برای آشنایی با انواع استراتژی معاملاتی زمان زیادی را در سرمایه گذاری بگذرانند تا بتوانند بسیار موفق تر عمل کنند.

در بازار سرمایه تحلیل تکنیکال و تحلیل فاندامنتال از انواع استراتژی معاملاتی هستند که از اهمیت بالایی برخوردار می باشند هر یک از آنها به روش های مختلف می توانند به تدوین استراتژی معاملاتی در بازار سرمایه کمک فراوانی کنند

نکته مهمی که در اینجا وجود دارد این است که سرمایه گذاران بازار سرمایه باید بدانند که استراتژی های معاملاتی در بازار سرمایه هستند در یکدیگر ارجحیت ندارند و تنها ترکیب انواع استراتژی معاملات است که می تواند به کسب موفقیت در بازار معاملاتی کمک کند

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up