همه چیز درباره‌ی چنگال اندروز - حسین عظیمی | مشاوره سرمایه گذاری
حسین عظیمی مشاوره سرمایه گذاری
بورس

همه چیز درباره‌ی چنگال اندروز

همه چیز درباره‌ی چنگال اندروز فهرست موضوعات Toggle همه چیز درباره‌ی چنگال اندروزطریقه ترسیم چنگال اندروزاصول مهم مرتبط با استفاده از چنگال اندروزمعرفی خطوط چنگال اندروز برای تحلیل بازار بورس به سبک تکنیکال، از ابزار متنوعی استفاده می‌شود که از جمله این ابزار می‌توان به چنگال اندروز اشاره کرد. با…

همه چیز درباره‌ی چنگال اندروز

برای تحلیل بازار بورس به سبک تکنیکال، از ابزار متنوعی استفاده می‌شود که از جمله این ابزار می‌توان به چنگال اندروز اشاره کرد. با توجه به نام این اندیکاتور می‌توان تشخیص داد که ساختار ظاهری آن مانند یک چنگال است. همچنین باید اشاره کرد که این اندیکاتور دارای انواع مختلفی است که در ادامه به آن‌ها اشاره خواهیم کرد.

در این مقاله قصد داریم تا یکی از ابزار مورد استفاده برای تحلیل بازار به سبک تکنیکال، یعنی اندیکاتور چنگال اندروز در بورس را معرفی کرده و جزئیات مرتبط با چیستی این اندیکاتور و فواید استفاده از آن را تحت بررسی قرار دهیم. همانطور که می‌دانید از طریق تحلیل تکنیکال می‌توان روند تغییرات قیمت‌ها در بازار بورس در طول زمان را تحت بررسی قرار داده و از این طریق فرصت‌های درست و مناسب برای انجام معاملات بورسی را تشخیص داده و از این طریق معاملات بورسی پرسودی را انجام داد.

برای تحلیل بازار بورس به سبک تکنیکال، از ابزار متنوعی استفاده می‌شود که از جمله این ابزار می‌توان به چنگال اندروز اشاره کرد. با توجه به نام این اندیکاتور می‌توان تشخیص داد که ساختار ظاهری آن مانند یک چنگال است. از آنجایی که این اندیکاتور توسط یکی از بزرگان در عرصه بورس و سرمایه گذاری یعنی آلت اندروز خلق شد، برای بزرگداشت نام وی و زنده نگه داشتن یاد او نام چنگال اندروز برای این اندیکاتور در نظر گرفته شد.

یکی از اصلی‌ترین دلایل اندروز برای خلق این اندیکاتور، نظریه‌ی او مبنی بر بلا استفاده بودن سطوح حمایتی و مقاومتی در بازار بورس بود.آلن اندروز مبنی بر نظریه خود برای استفاده از ابزاری دقیق و بسیار قوی برای تحلیل وضعیت بازار بورس و تغییرات قیمت‌ها در این بازار، تصمیم به خلق این اندیکاتور کاربردی و مهم گرفت.

بیشتر بخوانید!
صکوک چیست؟

در واقع این اندیکاتور از طریق نمودار مربوط به قیمت-زمان ایجاد شده و به هنگام تجزیه و تحلیل خطوط روند و همچنین خطوط سقف و کف در این نمودار، می‌توان این اندیکاتور را تشخیص داد. همچنین باید اشاره کرد که این اندیکاتور دارای انواع مختلفی است که در ادامه به آن‌ها اشاره خواهیم کرد.

طریقه ترسیم چنگال اندروز

پیش‌تر فهمیدیم که چنگال اندروز چیست و چه کاربردهایی دارد. همچنین اشاره کردیم که این اندیکاتور مهم دارای انواع مختلفی بوده که لازم است به آن‌ها اشاره شود. از انواع مختلف این اندیکاتور می‌توان به خطوط میانی سنتی، شیف، شکاف و همچنین داخلی اشاره کرد. چنگال اندروز از نوع میانی سنتی، پر‌کاربردترین و محبوب‌ترین نوع از این اندیکاتور بوده که به نسبت انواع دیگر آن بیشتر مورد استفاده قرار می‌گیرد.

در واقع نوع سنتی توسط بسیاری از سرمایه گذاران مورد استفاده قرار می‌گیرد و در میان تحلیل‌گران تکنیکال بسیار پرطرفدار است. حال ممکن است پرسیده شود که چگونه می‌توان این اندیکاتور را رسم کرده و از آن برای تحلیل وضعیت حاکم بر بازار بورس، بهره برد. مهم‌ترین نکته برای رسم کردن این اندیکاتور، آشنایی با اصول و اصطلاحات تحلیل تکنیکال نظیر خطوط روند و تغییرات آن‌ها و همچنین نکات مرتبط با پیوت است.

در واقع باید بدانید هر یک از تحلیل‌گران برای رسم این اندیکاتور، خطوط روند و همچنین پیوت‌های ماژور را به کار می‌برند. لازم است اشاره کنیم که پیوت‌های ماژور نقاط برگشتی هستند که در نمودار قیمت-زمان قرار دارند و در مقابل خطوط روند قرار دارند که با اتصالاتی که بین پیوت‌های ماژور به وجود می‌آیند، حاصل می‌شود.

بیشتر بخوانید!
ممنوع المعامله بورس به چه معنی است؟

باید بدانید که پیوت‌های ماژور در بازه‌های زمانی چند سال و یا چند هفته‌ای حاصل می‌شوند و با پیوت‌هایی که به شکل روزانه حاصل می‌شوند، کاملا متفاوت بوده و تعبیری جداگانه دارند. در صورتی که قصد ترسیم چنگال اندروز را دارید، لازم است که از پیوت‌هایی استفاده کنید که در یک تراز یکسان قرار دارند.

اصول مهم مرتبط با استفاده از چنگال اندروز

برای استفاده از چنگال اندروز در تحلیل تکنیکال، لازم است که یک سری از اصول بسیار مهم و کلیدی در نظر گرفته شوند؛ در واقع برای آموزش چنگال اندروز، لازم است که به این اصول و قواعد اشاره کنیم. یکی از مهم‌ترین اصل‌هایی که باید در نظر گرفته شود این است که محدوده‌ای که قیمت و ارزش سهم‌های مختلف در آن‌ها جابه‌جا می‌شود، میان دو بال این چنگال‌ها قرار دارد‌.

علاوه بر آن قیمت‌ها در این محدوده دچار تغییر و نوسان شده و در صورتی که قیمت‌ها در خارج از این محدوده مشخص شده قرار گیرند، در نهایت چنگال دچار شکستگی خواهد شد. بال پایینی چنگال همان نقطه حمایتی و بالی که در قسمت بالای چنگال قرار دارد، همان نقطه مقاومتی است. به هنگامی که قیمت به این نقاط نزدیک شود، با یک سری عکس العمل‌ها مواجه خواهیم شد.

در آخر باید به بال میانی چنگال اشاره کنیم که با توجه به شرایط حاکم بر بازار ممکن است به عنوان نقطه مقاومتی و یا حمایتی شناخته شود. اصل مهم دیگری که برای استفاده از چنگال اندروز باید در نظر گرفته شود این است که قیمت در اکثر مواقع ممکن است به بال میانی چنگال بازگشته و به آن نزدیک شود. این اصل از جمله اصول بسیار مهم و کاربردی است که برای استفاده از این اندیکاتور در نظر گرفته می‌شود.

بیشتر بخوانید!
منظور از بازار فرابورس چیست؟

یکی دیگر از اصول بسیار مهم درباره این اندیکاتور آن است که با نزدیک شدن و در نهایت برخورد قیمت‌ها به بال میانی، یک فرایند بازگشتی ایجاد شده و در نهایت یک پیوت به وجود خواهد آمد. در آخر باید به این اصل اشاره کرد که اگر قیمت‌ها به بال میانی نزدیک نشده و برخوردی بین آن‌ها به وجود نیاید، سهم‌های مختلف با نیرویی زیاد از حد در سمت مخالف جابه‌جا خواهد شد.

معرفی خطوط چنگال اندروز

موضوع مهم دیگر درباره چنگال اندروز که لازم است تحت بررسی قرار گیرد، معرفی خطوط مختلفی است که برای استفاده از این اندیکاتور به کار می‌روند. علاوه بر خط‌های اصلی تشکیل دهنده چنگال اندروز، خطوط دیگری وجود دارند که نقش فرعی داشته و نمی‌توان از کاربردهای این خطوط فرعی چشم پوشی کرد.

از جمله این خطوط می‌توان به خط‌های لغزشی و هشدار اشاره کرد که به موازات بال‌های کناری این چنگال‌ها قرار می‌گیرند و همچنین خطوط ماشه که حاصل از ایجاد اتصال بین پیوت‌های A و B و C هستند و حکم نقاط حمایتی و مقاومتی را دارند. خطوط عکس العمل نیز دسته دیگری از خطوط فرعی هستند که لازم است به این خطوط نیز اشاره شود.

در آخر باید به این مطلب تاکید داشته باشیم که در صورتی که از تحلیل تکنیکال برای بررسی وضعیت بازار بورس استفاده می‌کنید، باید از ابزار مختلف بهره ببرید و تنها با استفاده از یک اندیکاتور خاص، نتایج مناسبی از تحلیل وضعیت بازار حاصل نخواهد آمد. در واقع اندیکاتور چنگال اندروز، تنها یک قسمت ناچیز از تحلیل تکنیکال را تشکیل می‌دهد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up