کوچینگ کسب و کار - حسین عظیمی | مشاوره سرمایه گذاری
حسین عظیمی مشاوره سرمایه گذاری
سرمایه گذاری

کوچینگ کسب و کار

کوچینگ کسب و کار فهرست موضوعات Toggle کوچینگ کسب و کارکوچینگ کسب و کار چیست؟تفاوت مشاور و کوچی کسب و کاروظایف یک کوچ کسب و کارچرا باید در جلسات کوچینگ کسب و کار شرکت کنیم؟انواع کوچینگ کسب و کارمعایب کوچینگ مستقیمسخن پایانی کوچینگ کسب و کار چیست و چه تاثیری…

کوچینگ کسب و کار

کوچینگ کسب و کار چیست و چه تاثیری در موفقیت کسب و کار دارد؟ در ابتدا باید بگوییم مشاوره کسب و کار و بیزینس کوچینگ دو مفهوم متفاوت هستند که در بسیاری از منابع در ایران ما متوجه این تفاوت ها نمی شویم.

افراد زیادی هستند که در برخی از زمینه ها توانایی ارائه مشاوره را دارند و به دلیل ورود اصطلاح کوچینگ، به گونه ای خود را یک کوچ معرفی می کنند اما در نهایت همان وظایفی را بر عهده دارند و انجام می دهند که یک مشاور برای شما انجام می دهد. به همین دلیل در ابتدا باید به شما در مورد مفهوم کوچینگ بیزینس اطلاعات بیشتری بدهیم.

کوچینگ کسب و کار چیست؟

در هر زمینه ای شما برای رسیدن به اهدافی که دارید نیاز دارید از حداکثر توانایی ها و خلاقیت های خود بهره ببرید. شما باید به خوبی بدانید که چه ابزاری در اختیار دارید تا بتوانید از آنها برای رسیدن به اهدافی که دارید استفاده کنید.

اگر بخواهیم یک تعریف دقیق برای بیزینس کوچینگ به شما ارائه دهیم باید بگوییم که به یک رابطه خلاقانه که میان کوچ بیزنس و مراجعه کننده، با هدف هماهنگ شدن اهداف و ارزش های فردی و سازمانی به وجود می آید و موجب بهبود و ارتقای عملکرد افراد مجموعه و در نهایت خود مجموعه می شود، کوچینگ کسب و کار گفته می شود.

کوچینگ کسب و کار به رابطه ای گفته می شود که میان یک مربی و یک مدیر یا مدیر اجرایی به وجود می آید. یک کوچ با توجه به دانش و مهارتی که دارد به خوبی موفق شده است که مفاهیم مختلفی که به کسب و کار، روانشناسی، فلسفه، معنویت و حتی ورزش مربوط می باشد را با یکدیگر ادغام کند تا با استفاده از تمامی این داشته ها، داده هایی را در اختیار مدیران اجرایی قرار دهد که در نهایت منجر به از بین بردن نقاط ضعف در یک تجارت و افزایش نقاط قوت یک کسب و کار شود.

در کوچینگ کسب و کار، شما با یک برنامه ریزی روبرو نیستید که باید آن را مو به مو اجرا کنید تا بتوانید به اهداف خود دست پیدا کنید.بلکه در این جلسات شما بیشتر از آنچه که به دنبال یافتن استراتژی هایی باشید که دیگران به شما توصیه می کنند، به دنبال یافتن توانایی های خود هستید.

در این جلسات شما تفکر عمیق و تجزیه و تحلیل را فرا می گیرد. پتانسیل های فردی خود را شناسایی می کنید. می توانید با استفاده از ابزارهای تحلیلی خود برای مقابله با چالش ها اقدام کنید و آنها را رفع کنید.

تفاوت مشاور و کوچی کسب و کار

کوچینگ کسب و کار و مشاوره تجارت دو مفهوم کاملا متفاوت می باشند. در جلسات مشاوره، مشاور معمولا به شما دستورالعمل ها و راهکارهایی را بر اساس شرایط مجموعه و شرایط فردی شما ارائه می دهد اما در جلسات کوچینگ همه چیز متفاوت می باشد.

بیشتر بخوانید!
سرمایه گذاری 300 میلیونی

کوچ کسب و کار به شما کمک می کند که شما پاسخ سوالات خود را از درون خود پیدا کنید. یک کوچ شما را تشویق می کند که جسارت لازم برای مواجهه با چالش ها را پیدا کنید.

وظایف یک کوچ کسب و کار

کوچینگ کسب و کار می تواند موجب شود که شما به اهدافی که در یک سازمان دارید دست پیدا کنید و مشکلاتی که بر سر راه شما به وجود می آید را با استفاده از ابزارهای تحلیلی و با تکیه بر توانایی های فردی و پتانسیلی که در اختیار دارید برطرف کنید. در نتیجه کوچ کسب و کار شما وظایفی را بر عهده دارد که شما باید با آنها آشنا باشید. این وظایف عبارت اند از:

  •     به چالش کشیدن شما

در جلسات کوچینگ کسب و کار، کوج شما سعی می کند دیدگاه هایی که شما در مورد محدودیت های خود دارید را به چالش بکشد. تمامی این مراحل به واسطه پرسش و پاسخ صورت می گیرد. کوچ از شما سوالاتی را می پرسد و شما با پاسخ هایی که می دهید در برخی از مواقع نظرات خود و باورهای خود را نقض می کنید. این نقطه آغاز یک تفکر جدید برای شما می باشد.

  •     دادن آگاهی و مسئولیت پذیری

یکی دیگر از وظایف یک کوچ در جلسات کوچینگ کسب و کار این است که به شما کمک می کند نسبت به توانایی های خود به آگاهی برسید. بر اساس آنچه که ار پتانسیل های خود متوجه می شوید ساختارهای را برای خود تنظیم می کنید و بر اساس آن، استراتژی هایی را در نظر میگیرد که به موفقیت و اهدافی که دارید دست پیدا کنید.

همچنین این مسئله را به خوبی می آموزید که باید مسئولیت پذیر باشید و اگر در مسیر با خطاهایی روبرو شدید به جای اینکه ایرادات به وجود آمده را به دلایل بیرونی ارتباط دهید، آنها را بپذیرید و برای رفع آنها و حرکت دوباره در مسیر موفقیت تلاش کنید.

  •     اجرای یک طرح عملی

همیشه میان آنچه که در ذهن ما وجود دارد و قابلیت اجرا دارد، با آنچه در ذهن ما وجود دارد و تنها یک جنبه تئوری داشته و قابلیت اجرا ندارد تفاوت هایی وجود دارد که شاید به سادگی متوجه آنها نشویم.

در جلسات کوچینگ کسب و کار شما تفاوت های پلن های اجرایی و غیر اجرایی را متوجه می شوید. بر اساس این توانایی کوچ شما از شما می خواهد که خود شما با تکیه بر خلاقیت هایی که دارید یک طرح اجرایی را انتخاب کرده و آن را پیش ببرید.

  •     تشخیص اولویت ها

در جلسات کوچینگ کسب و کار شما می توانید با اتکا به آموخته های خود، اولویت ها را به خوبی تشخیص دهید. این کار می تواند برای شما فواید زیادی داشته باشد که مهمترین آنها مدیریت زمان و مدیریت منابع می باشد.

اگر مجموعه شما به گونه ای در مسیری حرکتی کند که زمان و منابع را از دست ندهد، احتمال اینکه در نهایت با موفقیت و در زمان طلایی به مقصد برسد افزایش پیدا می کند. یک کوچ به شما کمک می کند که بتوانید اولویت ها را در هر زمانی بخصوص در زمان بروز بحران ها شناسایی کنید.

  •     ایجاد اهداف ارزشمند
بیشتر بخوانید!
سرمایه گذاری در ایران

یکی دیگر از وظایف یک کوچ این است که با مشخص کردن اولویت ها، موجب شود که شما ارزش ها را شناسایی کنید. در صورتی که شما در جلسات کوچینگ کسب و کار شرکت کنید و به خوبی بتوانید اولویت ها را شناسایی کنید می توانید برای مجموعه خود و برای خود به عنوان یک مدیر، اهدافی را تعیین کنید که این اهداف ارزشمند می باشد.

نکته: توجه داشته باشید که کوچینگ در واقع هنر تسهیل فرایند یادگیری در فرد می باشد، نه ارائه راهکارها و برنامه های بلند مدت و کوتاه مدت.

چرا باید در جلسات کوچینگ کسب و کار شرکت کنیم؟

با اتمام دوره های کوچینگ کسب و کار شما می توانید نگرش های خود را به مسائل تغییر دهید، می توانید مهارت های خود را توسعه دهید و در نهایت این امکان برای شما فراهم می شود که بتوانید خودتان راه حل های خود را پیدا کنید.

به همین دلیل در بسیاری از موارد افراد کوچ ها را برای توسعه فردی و یا سازمانی استخدام می کنند و از آنها در این مسیر کمک می گیرند؛ تا به کمک کوچ خود این توانایی را کسب کنند که تمامی مسائل را به صورتی کاملا دقیق و موشکافانه مورد سوال قرار دهند.

کوچینگ کسب و کار به شما کمک می کند که بیاموزید که باید چگونه به تجارت خود نگاه کنید، از چه ایده ها و چه مواردی الهام بگیرد و بدانید که کدامیک از ایده ها می تواند در نهایت منجر به پیشرفت مجموعه شما شود یا کدام ایده ها در زمان فعلی برای تجارت شما می تواند مضر باشد. در این شرایط شما این توانایی را در بیدار می کنید که در مسیر رسیدن به اهداف ارزشمندی که در اولویت قرار داده اید، همه چیز را کاملا معتدل و شفاف پیش ببرید.

کیفیت زندگی شما در تجارت و در جنبه های شخصی به کمک کوچینگ کسب و کار افزایش پیدا می کند. به همین دلیل معمولا کوچ شما سعی می کند که ارتباط خود را به خوبی با شما حفظ کند.

شما از کوچ خود هیچ راه حلی را دریافت نمی کنید اما می آموزید که چگونه باید مسائل مختلف را در شرایط مختلف و با توجه به توانایی های خود حل کنید. در واقع برای شما استراتژی خاصی را تعریف نمی کنند اما به شما می آموزند که شما چگونه بتوانید استراتژی مناسبی برای خود تعیین کنید.

انواع کوچینگ کسب و کار

کوچینگ کسب و کار دارای انواع مختلفی می باشد که یک کوچ کسب و کار بر اساس آنچه شما می خواهید و بر اساس آنچه به عنوان نیاز شما تشخیص می دهد، یکی یا همه آنها را می تواند به شما ارائه دهد. برخی از مهمترین انواع کوچینگ تجارت عبارت اند از:

  •     کوچینگ مستقیم و یا دستوری

یکی از انواع رایج و بسیار پرکاربرد کوچینگ کسب و کار، کوچینگ به روش مستقیم و یا دستوری می باشد. در این روش از کوچینگ، کوچ شما از یک فلسفه خاص پیروی می کند که در طی آن کوچ کسب و کار یک فرد متخصص در حوزه کاری خود می باشد که می تواند مراجعان خود هر چیزی که مورد نیاز آنها می باشد را آموزش دهد.

بیشتر بخوانید!
بیزینس کوچینگ

در این روش کوچینگ، معمولا رفتارهای کوچ به گونه ای می باشد که خود به صورت مستقیم وارد چالش ها شده و با روش های دستوری برای حل مسائل به وجود آمده اقدام می کند. لازم به ذکر است که این روش دارای تعاریف پیشرفته تری هم می باشد که در برخی از آنها از مراجعان خود در مورد اینکه آیا رفتارهای صورت گرفته موجب بهبود شده است یا خیر سوالاتی را مطرح می کند.

معایب کوچینگ مستقیم

اگرچه این نوع از کوچینگ کسب و کار یکی از رایج ترین انواع آن می باشد اما باید بدانید که برای شما با محدودیت هایی هم روبرو می باشد. یکی از این محدودیت ها این است که اثر بخشی این جلسات را به اندازه چشمگیری کاهش می دهد.

چرا که جلسات بیشتر به جلسات مشاوره تبدیل می شود. به جای اینکه مراجعان در این جلسات به توانایی های خود اتکا کنند و این توانایی ها را درک کرده و با افزایش و ارتقا دهند، به توصیه ها و نکاتی که کوچ برای حل مسائل به آنها ارائه می دهد متکی می شوند.

از طرفی باید بدانید که در کوچینگ کسب و کار به صورت مستقیم امکان این که نکات دستوری برای شما دیگر سازگار کاربردی نباشد وجود دارد. چرا که یک کوچ در حوزه کسب و کار موفق می باشد اما برای موفقیت کامل باید بر حوزه کاری شما هم مسلط باشد.

چنین چیزی عملا ممکن نیست و زمانی که شما به جای اتکا به توانایی های خود راه حل های کوچ خود را بدون تجزیه تحلیل به کار میبرید امکان دارد که با مشکل روبرو شوید. چرا که قطعا تجارت شما هر روز با تغییراتی روبرو می شود و شما بیش از هر کسی می توانید این تغییرات را حس کنید.

  •     کوچینگ کسب و کار به روش غیر دستوری

موثرترین روش کوچینگ کسب و کار، کوچینگ به روش غیر دستوری می باشد. روشی که در آن کوچ به جای اینکه به شما راه حل ارائه دهد به شما کمک می کند که اعتماد به نفس خود را افزایش دهید. به شما کمک می کند که توانایی ها و پتانسیل هایی که دارید را شناسایی کنید.

تجزیه تحلیل موشکافانه و خلاقانه وضعیت را به شما آموزش می دهد تا خود شما بتوانید با تکیه بر این داده ها و داشته ها، مشکلات خود را شناسایی کنید و برای حل کردن آنها اقدام نمایید. در این نوع بیزینس کوچینگ، کوچ شما با استفاده از سوالات و روش های ارتباطی غیر مستقیم به شما در رشد فردی می تواند کمک کند.

سخن پایانی

با توجه به بحران ها و چالش هایی که در هر کسب و کاری می تواند رخ دهد، یک مدیر اجرایی و یا یک صاحب کسب و کار در طول دوران کاری خود به جلسات کوچینگ کسب و کار نیاز دارد. در این جلسات صاحبان کسب و کار می آموزند که باید بر توانایی های خود اتکا کنند و با تکیه بر پتانسیل هایی که دارند چالش ها را مدیریت کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up