تحلیل بازارهای مالی - حسین عظیمی | مشاوره سرمایه گذاری
حسین عظیمی مشاوره سرمایه گذاری
سرمایه گذاری

تحلیل بازارهای مالی

تحلیل بازارهای مالی فهرست موضوعات Toggle تحلیل بازارهای مالیتحلیل بازارهای مالی چه کمکی به ما می کند؟انواع تحلیل بازارهای مالیتحلیلگر بازارهای مالیابزارهای تحلیلیسخن پایانی تحلیل بازارهای مالی چه کمکی به ما می کند؟ این سوالی است که ما در این مطلب به شما پاسخ می دهیم و تحلیل از بازارهای…

تحلیل بازارهای مالی

تحلیل بازارهای مالی چه کمکی به ما می کند؟ این سوالی است که ما در این مطلب به شما پاسخ می دهیم و تحلیل از بازارهای مالی را برای شما ارائه می دهیم.

در ابتدا باید بگوییم که بسیاری از ما مقداری پول داریم که نمی دانیم باید با آن چه کنیم، چرا که اگر پول خود را نگه داریم با توجه به تورم فزاینده ای که وجود دارد ارزش پول ما کاهش پیدا می کند و از طرفی اگر بخواهیم بدون استفاده از تحلیل های درست و منطقی وارد بازار معاملات شویم و سرمایه گذاری کنیم احتمال دارد کل آن پول را یا بخش زیادی از آن را از دست بدهیم.

به همین دلیل ما برای سرمایه گذاری نیاز داریم که بازارهای مالی را بشناسیم از تحلیل بازارهای مالی که توسط تحلیلگر بازارهای مالی صورت می گیرد مطلع باشیم تا بتوانیم یک تصمیم درست بگیریم و سرمایه گذاری کنیم.

تحلیل بازارهای مالی چه کمکی به ما می کند؟

همانطور که در ابتدا به شما گفتیم زمانی که شما می خواهید وارد بازارهای مالی برای سرمایه گذاری شوید باید به خوبی بازارهای مالی را بشناسید. اگر در زمان بدی به یک بازار در حال افت وارد شوید احتمال دارد که زیان ببینید و همین مسئله می تواند منجر به این شود که شما در ادامه از تورم عقب بمانید و سرمایه خود را هم از دست بدهید.

به همین دلیل باید تحلیل بازارهای مالی را به خوبی رصد کنید و با یک تحلیلگر بازارهای مالی مشورت کنید تا بازار مناسبی را انتخاب کنید و به آن بازار با حداقل ریسک ممکن وارد شوید تا بتوانید از دل آن بازار به سود مناسبی دست پیدا کنید که برای شما درآمد قابل توجهی را به همراه داشته باشد. ما به شما در این زمینه با ارائه تحلیل های منطقی کمک خواهیم کرد.

انواع تحلیل بازارهای مالی

بازارهای مالی بسیار شگفت انگیز هستند و اگر چه برای ما جذابیت های زیادی به همراه دارند اما همیشه مخاطراتی هم دارند که می توانند به ما آسیب بزنند. از همین رو تحلیل بازارهای مالی می تواند نقش مهمی داشته باشد.

اما باید بدانید که یک تحلیلگر بازارهای مالی معمولا برای تحلیل خود به روش های مختلفی می تواند متکی باشد و بر اساس روش های متعددی برای تحلیل تمامی بازارهای مالی اقدام کند. ما در این بخش این روش ها را به شما معرفی می کنیم و سپس هر یک را به صورت مختصر به شما توضیح میدهیم. انواع روش ها برای تحلیل کردن بازارهای مالی عبارت اند از:

  •     تحلیل بازارهای مالی به روش تحلیل بنیادی
  •     تحلیل انواع بازارهای مالی به روش استفاده از فنون که به آن تحلیل فنی می گویند
  •     تحلیل احساسات که یکی دیگر از انواع تحلیل ها برای بررسی وضعیت انواع بازارهای مالی می باشد.
بیشتر بخوانید!
سرمایه گذاری دلار

همانطور که متوجه شدید سه روش اصلی وجود دارد که یک تحلیلگر بازارهای مالی بر اساس اتکا به یکی از این سه روش و یا بررسی هر سه روش به تحلیل یک بازار مالی می پردازد و داده هایی را در اختیار شما قرار می دهد که می تواند به شما کمک کند.

  1. تحلیل بنیادی بازارهای مالی

تحلیل بازارهای مالی کمی پیچیده است، در روش تحلیل بنیادی عملکرد به این صورت است که پیش فرض این است که هر دارایی که مورد معامله قرار می گیرد دارای بنیاد و زیر ساختی است، این زیرساخت ها می تواند به صورت موثر بر روی قیمت دارایی ها تاثیرگذار باشد.

نکته مهم این است که باید دیدی بسیار وسیع داشته باشیم و این زیرساخت ها را بر اساس خود دارایی و فقط بر اساس شرکت و یا مجموعه ای که آن را ارائه می دهد مورد بررسی و ارزیابی قرار ندهیم.

تحلیل بازارهای مالی به روش بنیادین به ما نشان می دهد که باید تمامی پارامترهای خرد و کلان را در بررسی ارزش دارایی ها مورد بررسی قرار داد.

بر اساس این تحلیل می توان به خوبی نتیجه گرفت که قیمت و یا ارزش یک دارایی با توجه به تمامی این پارامترها به سمت رشد حرکت می کند، رکود را تجربه می کند و یا دچار افت می شود. برای این منظور ما می توانیم یک مثال صریح را به شما ارائه کنیم که در یک تحلیل بنیادی می تواند برای ما اتفاق بیفتد. در واقع این مثال روند تحلیل بنیادی را به ما نشان می دهد.

برای تحلیل بازارهای مالی به روش تحلیل بنیادی ما باید در ابتدا به سیاست های جهانی نگاه کنیم و بعد از این باید به سراغ زیرساخت های اقتصادی کشوری برویم که قرار است بازار مالی آن را تحلیل کنیم.

بعد از این دو مرحله باید به طور کلی وضعیت کلی و عمومی آن صنعت را که یک بازار مالی می باشد مورد ارزیابی و بررسی قرار دهیم. در نهایت باید شرایط شرکت و یا مجموعه ای که آن را ارائه می دهد مورد بررسی قرار دهیم تا با این پارامترهای مختلف بتوانید یک تحلیل درست و منطقی ارائه دهیم.

  1. تحلیل بازارهای مالی به روش فنی
بیشتر بخوانید!
سرمایه گذاری صنعت بیمه

یکی دیگر از روش های ما برای تحلیل بازارهای مالی می تواند روش تحلیل فنی باشد که می تواند مکمل خوبی برای روش بنیادی بوده و یا حتی به تنهایی ما را در یک تحلیل بسیار درست و منطقی یاری نماید و پیش بینی خوبی را به کمک آن به همراه داشته باشیم.

در این تحلیل همه چیز بر اساس تغییرات و نوسانات قیمت یک دارایی مورد ارزیابی قرار می گیرد. به این ترتیب می توانید رفتار قیمت هر یک از این دارایی را به خوبی پیش بینی نمایید.

در تحلیل بازارهای مالی بر اساس روش بنیادی پیش فرض این است که شما می توانید بر اساس نموداری که از تغییر قیمت دارایی ها در سال های گذشته در اختیار داشته اید، آینده آن بازار و آن دارایی و تغییر رفتار قیمت های آن را مورد بررسی و ارزیابی قرار دهید.

در این تحلیل اینکه بر روی کدام دارایی می خواهید سرمایه گذاری کنید مهم نیست بلکه باید با نمودارهای تغییر قیمت ها بهترین زمان خرید و فروش دارایی را شناسایی کرده و بر اساس آن شروع به معامله کرده و به احتمال زیاد هم موفق خواهید بود.

تحلیل بازارهای مالی به روش تکنیکال یا فنی دارای دو نوع بررسی نمودارها به صورت خطی و به صورت کندل یا شمعی ژاپنی می باشد. با توجه به اینکه نمودارهای کندل ژاپنی می تواند تمامی جزئیات مورد نیاز ما را در اختیار ما قرار دهد بهتر است که از این نمودار استفاده کنیم.

چرا که نمودارهای خطی برای تحلیل قیمت ها نمودارهایی هستند که در آن تنها قیمت نهایی ثبت می شود و نمی تواند اطلاعاتی که ما به آن نیاز داریم را در اختیار ما قرار دهید و همین مسئله تحلیلگر بازارهای مالی را می تواند با چالش بزرگی روبرو کند.

  1. تحلیلی بازارهای مالی بر اساس روش احساسات

یکی دیگر از روش های تحلیل بازارهای مالی می تواند تحلیل بر اساس احساسات باشد. در این رابطه باید به این نکته اشاره داشت که همیشه در همه محافل و تحلیل ها به شما توصیه می شود که هرگز بر اساس احساسات خود وارد بازارهای مالی نشوید.

برای اینکه بتوانیم وارد بازاری شویم و ریسک خود را تا اندازه قابل توجهی کاهش دهیم نیاز داریم که تحلیل درستی داشته باشیم و با ابزارها و بازاری که قرار است به آن وارد شویم به طور کامل آشنا باشیم تا بتوانیم بهترین درک را از بازار داشته باشیم.

بیشتر بخوانید!
در بورس چه چیزی سرمایه گذاری کنیم؟

تحلیل بازارهای مالی متکی به احساسات به این صورت است که وقتی افراد زیادی وارد بازار می شوند و بر اساس احساسات خود شروع به فعالیت در بازار میکنند روند کلی بازار را تغییر می دهند.

در این شرایط بازار چندان بر پایه های بنیادی و بر پایه های فنی فعالیت نمی کند چرا که تمامی فعالان بازار در حال فعالیت های احساسی هستند، خرید و فروش ها را به صورت احساسی انجام می دهند. به همین دلیل باید بدانید که همه تحلیل ها در این بازار هم باید دقیقا بر اساس تمامی احساساتی صورت بگیرد که در این بازار در جریان است.

تحلیلگر بازارهای مالی

تحلیل بازارهای مالی همیشه به تحلیلگر بازارهای مالی نیاز دارد و بدون یک تحلیلگر نمی شود تحلیل های درستی انجام داد و تحلیلگر باید حتما دارای ویژگی های منحصر به فردی داشت باشد.

ما تا این بخش از مقاله متوجه شدیم که یک تحلیلگر بازارهای مالی می تواند بر اساس روش هایی که به شما گفتیم برای تحلیل بازارهای مختلف مالی اقدام کند. اما باید بدانید که این تحلیلگر برای کار خود علاوه بر روش هایی که به شما گفتیم نیاز به ابزارهایی هم دارد که این ابزار اساسی برای تحلیل را در ادامه این مطلب به شما معرفی می کنیم.

ابزارهای تحلیلی

برای تحلیل بازارهای مالی شما باید حتما با استفاده از ابزارهای مناسبی وارد تحلیل شوید و شما در این راه به ابزارهای متفاوتی نیاز دارید. ابزارهای مهمی که شما باید به آن توجه داشته باشید عموما نرم افزاری هستند و به شما کمک می کند که بتوانید تحلیل درستی داشته باشید.

برای مثال بازار بورس و سرمایه نرم افزارهای تریدری دارد که هر کارگزاری به شما معرفی می کند. شما می توانید از این نرم افزارها استفاده کنید برای اینکه بتوانید به خوبی تحلیل مناسبی را به دست آوریم.

سخن پایانی

همانطور که متوجه شدید تحلیل بازارهای مالی به تخصص نیاز دارد و این تخصص باید با مهارت همراه باشد. یکی از نکات بسیار مهمی که باید به آن توجه داشته باشید این است که نمی شود تنها بر اساس تجربه و یا تنها بر اساس دانش تحلیگر بازارهای مالی باشیم.

به همین دلیل ما به شما توصیه می کنیم که تحت هیچ شرایطی برای ورود به بازارهای مالی مورد نظر خود به سراغ مشورت با هرکسی نروید. چرا که امکان دارد تحلیلگری که شما به آن اتکا می کنید شایستگی های لازم را در این زمینه نداشته باشد. از همین رو توصیه می کنیم با مجموعه های معتبر در این رابطه مشورت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up