بازارهای مالی بورس - حسین عظیمی | مشاوره سرمایه گذاری
حسین عظیمی مشاوره سرمایه گذاری
سرمایه گذاری

بازارهای مالی بورس

بازارهای مالی بورس فهرست موضوعات Toggle بازارهای مالی بورسبازارهای مالی بورسبازار مالی بورس چیست؟شناخت بازارهای مالیانواع بازارهای مالی بورسسخن پایانی بازارهای مالی بورس نقش بسیار مهمی در اقتصاد هر کشوری دارند. بازارهایی که به صورت مستقیم با مشارکت و سرمایه گذاری مردم شکل می گیرند و موجب می شوند که…

بازارهای مالی بورس

بازارهای مالی بورس نقش بسیار مهمی در اقتصاد هر کشوری دارند. بازارهایی که به صورت مستقیم با مشارکت و سرمایه گذاری مردم شکل می گیرند و موجب می شوند که علاوه بر رسیدن سود قابل توجهی به مردمی که سرمایه گذاری کرده اند، چرخه اقتصادی کشور هم در مسیر رشد و توسعه بچرخد.

بسیاری از شرکت ها برای انجام پروژه های سودآور خود نیاز به سرمایه گذار دارند تا بتوانند هزینه های اولیه پروژه های خود را تامین کنند و سود مناسبی را به دست آورند. آنها برای راه اندازی پروژه های خود به نیروهای انسانی هم برای کار نیاز دارند، در نتیجه اگر سرمایه مورد نیاز آنها تامین شود علاوه بر ورود آن شرکت ها به عرصه تولیداتی جدید افراد بیکار زیادی هم می توانند مشغول به کار شوند و از طرفی سرمایه گذار هم سود خوبی را از این مشارکت بتواند به دست آورد و این در بورس ممکن است.

بازارهای مالی بورس

بازارهای مالی بورس بازارهایی هستند که در آن افراد می توانند سرمایه اولیه شرکت ها و مجموعه هایی که برای پروژه ها خود نیاز به سرمایه دارند را تامین کنند. در این بازارها معمولا افراد با کمترین هزینه های ممکن می توانند به راحتی وارد بازار شده و تامین مالی برای پروژه های مختلف را انجام دهند و به سوددهی مطمئن و تر و امن تری به نسبت سپرده گذاری های بانکی و یا خرید طلا و سکه و ارز با همه نوساناتی که دارند دست پیدا کنند.

در هر بازاری که در آن معاملات اوراق بهادار صورت می گیرد بازارهای مالی بورس می گویند که این بازارها دارای انواع مختلفی هستند که هر یک ویژگی های بسیار قابل توجهی دارند. بازارهایی که به بازارهای مالی معروف هستنند برای اقتصاد سرمایه داری بسیار مهم و حیاتی هستنند و شاید بدون وجود این بازارها نمی شود هیچ راهی برای چنین سرمایه گذاری مناسبی پیدا کرد.

بازار مالی بورس چیست؟

همانطور که گفتیم بازارهای مالی بورس بازارهایی هستند که در آن معاملات اوراق بهادار صورت می گیرد. ما می توانیم بازارهای مختلفی را برای آنها نام ببریم که در آن این اوراق بهادار به اشکال مختلفی به فروش می رسد.

به همین دلیل در این بخش برخی از این بازارها را به صورت ذکر نام و فهرست وار برای شما توضیح می دهیم. اما پیش از آن یادآور می شویم که وجود این بازارها برای دوام و حیات اقتصاد سرمایه داری بسیار مهم و ضروری می باشد. برخی از بازارهای مهم مالی عبارت اند از:

  • بازار سهام: که همه شما با این مورد از انواع بازارهای مالی بورس تا حدودی آشنا هستید و در ادامه در خصوص این بازارها بیشتر برای شما خواهیم گفت و آنچه که نیاز دارید را ارائه می دهیم.
  • بازار اوراق قرضه: یکی دیگر از انواع بازارهای مالی که شما می توانید در آن به انجام معاملات اوراق بهادار بپردازید.
  • بازار مشتقات: این بازار هم یکی دیگر از بازارهای مالی بزرگ می باشد که اگرچه به نسبت دو بازار دیگری که معرفی کرده ایم شناخته شده نیستند اما کاربران و سرمایه گذاران مخصوص به خود را به صورت حرفه ای در خود دارند.
بیشتر بخوانید!
کوچینگ کسب و کار دیجیتال

شناخت بازارهای مالی

عملکرد روان اقتصادهای سرمایه گذاری به کمک بازارهای مالی بورس می تواند تسهیل شود. این کار به این صورت انجام می شود که سرمایه گذاران با هر میزان سرمایه ای به صورتی کاملا مشارکتی بودجه و سرمایه اولیه برای اجرای یک پروژه توسط کارآفرینان یا مجموعه های مختلف را تامین کرده و سپس آن مجموعه با در اختیار داشتن این سرمایه می توانند پروژه های خود را بدون گرفتن و وام و تسهیلات به اجرا درآورد و سود خود را با سهامداران خود شریک می شود و هرکس به اندازه سهام خود سود می برد.

در بازارهای مالی بورس معمولا نقل و انتقال داراییها برای خریداران و فروشندگان امری ساده می شود و این بازار این شرایط را برای آنها به راحتی فراهم می کند. اگر شما دارای سرمایه ای هستید که نمی دانید باید با آن چه کاری انجام دهید می توانید وارد این بازارها شوید و در بستری که این بازارها برای شما فراهم کرده اند اقدام به سرمایه گذاری سودآور کنید. وجوهی که شما در اختیار این بازار قرار می دهید در اختیار مجموعه هایی قرار می گیرد که برای انجام پروژه های اقتصادی خود نیاز به بودجه دارد.

بازارهای مالی بورس متکی به شفافیت اطلاعات هستند و دارای انواع مختلفی هستند که در هر یک از آنها اطلاعات به صورتی کاملا شفاف در جریان است و شما به خوبی می دانید که روند گردش پول شما در این بازار چگونه و بر چه مبنایی انجام می شود. شفافیت مالی بازارها موجب می شود که قیمت هایی نهایی تعیین شده کارآمد باشند و کاملا متناسب باشند و از گرانی بیش از اندازه سهام ها و یا افت فاحش بدون منطق آنها جلوگیری شود و شما در یک بستر کاملا امن و شفاف به انجام معاملات مورد نیاز خود بپردازید.

انواع بازارهای مالی بورس

همانطور که به شما گفتیم بازارهای مالی دارای انواع مختلفی هستند که هر یک از این انواع می تواند دارای ویژگی های منحصر به فردی باشد. اما آنچه که باید بدانید این است که در تمامی این بازارها یک هدف کلی وجود دارد و آن هم این است که افرادی که دارای سرمایه هستند، بدون در نظر داشتن اینکه سرمایه اولیه آنها چقدر است بتوانند وارد بازار شوند، افرادی که نیاز به سرمایه مشخص برای فعالیت اقتصادی مشخص دارند بتوانند این سرمایه را از این بازار دریافت کرده و پروژه های اقتصادی خود را انجام دهند.

بیشتر بخوانید!
کوچینگ در مدیریت

بازارهای مالی بورس هر کدام به صورت مختلفی می توانند سرمایه شما را جذب کنند و در نهایت شما را در معرض دستیابی به سودی مطمئن با قابلیت نقد شوندگی بالا قرار دهند. ما در این بخش قصد داریم برخی از مهمترین انواع بازارهای مالی بورس را به شما معرفی کنیم و شما می توانید با شناخت بهتر این بازارها برای سرمایه گذاری امن و مطمئن در هر یک از آنها بر اساس نظراتی که مشاوران در اختیار شما قرار می دهند اقدام کنید. این بازارهای مهم مالی فعال در ایران که شناخته شده و پرسود هستند عبارت اند از:

  •     بازار سهام

بازار سهام یکی از معروف ترین و فراگیرترین انواع بازارهای مالی بورس می باشد که در آن مجموعه های مختلف و شرکت های گوناگون سهام خود را فهرست می کنند و این سهام توسط معامله گران و خریداران سهام در بازار به گردش در می آید و خرید و فروش می شود. شرکت های برای تامین بودجه های مورد نیاز خود از طریق عرضه اولیه عمومی سهام خود را در اختیار خریداران قرار می دهند تا خریداران بتوانند با هر میزان سرمایه ای که در اختیار دارند بخشی از نیازهای مالی آن مجموعه را تامین کنند.

  •     بازارهای خارج از بورس

یکی دیگر از انواع بازارهای مالی بورس، بازارهای مالی خارج از بورس هستند که هیچ مکان فیزیکی ندارند و در واقع بازارهای غیر متمرکز می باشند. در این بازارها تمامی معاملاتی که صورت می گیرد به شکلی کاملا الکترونیکی انجام می شود و هیچ نیازی به مراجعه حضوری به یک جای مشخص و واحد برای سرمایه گذاری وجود ندارد. در این بازارها کارگزاری وجود ندارد و همه چیز به صورت مستقیم بین خریدار و عرضه کننده در جریان است و هیچ معامله ای با واسطه صورت نمی گیرد. این بازار با توجه به شرایطی که دارد ریسک ها و همچنین شرایط مشخصی دارد.

  •     بازارهای اوراق قرضه

از دیگر انواع بازارهای مالی بورس می شود به بازارهای اوراق قرضه اشاره کرد که یکی از محبوب ترین و البته تخصصی ترین انواع بازارهای مالی شناخته می شود. در این بازارها سرمایه گذار پول را با نرخ بهره از پیش تعیین شده ای برای مدت مشخصی به مجموعه ای که به آن سرمایه نیاز دارد وام می دهد. در واقع می شود یک اوراق قرضه را به عنوان توافقی بین کسی که وام دریافت می کند و کسی که وام را پرداخت می کند بتوانید در نظر بگیرید و معامله به این صورت رسمیت می یابد.

  •     بازار پول

یکی دیگر از انواع بازارهای مالی بورس را می توانیم بازار پول بدانیم. در این بازار معامله گران معمولا محصولاتی که دارای نقد شوندگی بسیار بالایی هستند و دارای سر رسید کوتاه مدتی هستند را مورد معامله قرار می دهند. در واقع به نوعی این بازارها عمده فروشی هستند که محصولات با نقد شوندگی زیر یک سال در آن بازارها مورد معامله قرار می گیرد. این بازارها در دو سطح عمده فروشی با حجم بالا و همچنین خرده فروشی با حجم پایین می تواند در جریان باشد و برای هر میزان سرمایه ای می تواند مناسب باشد.

  •     بازارهای مشتقات
بیشتر بخوانید!
سرمایه گذاری بدون ریسک

در این بازار مالی که بسیار خاص و تخصصی می باشد و یکی از انواع بازارهای مالی بورس بسیار کاربردی می باشد، مشتقه به عنوان قراردادی بین دو یا چند طرف می باشد که در آن معبار یک دارای مالی اساسی و مورد توافق می باشد. مشتقه ها اوراق بهادار ثانویه ای هستند که ارزش آنها صرفا بر اساس ارزش اوراق بهاداری که به آنها متکی هستنند تعیین می شود. به همین دلیل مشتقه به خودی خود ارزشی ندارد و اوراقی با ارزش و دارای بها شناخته نمی شود.

  •     بازارهای کالا

از دیگر انواع بازارهای مالی بورس را می توانیم بازارهای کالا بدانیم که شرایط ورود به این بازارها هم مانند سایر بازارهای مالی برای هر یک از افراد با هر میزان سرمایه ای می تواند ممکن باشد. در این بازارها معمولا تولید کنندگان و مصرف کنندگان برای تبادل کالاهای مختلف تولید شده و خرید و فروش آنها با هم روبرو می شوند. در این بازارها که به بازارهای کالای اسپات معروف هستند کالاها با پول نقد مبادله می شوند. اما باید به این نکته مهم توجه داشته باشید که بخش عمده از معاملات بازارهای کالا در بازارهای مشتقات صورت می گیرد و انجام می شود.

  •     بازار ارزهای دیجیتال

در طی سال های گذشته شاهد به روی کار آمدن، رشد و توسعه ارزهای دیجیتال به عنوان یکی از بازارهای مالی بورس بوده ایم. این بازارها بازارهایی هستند که در آن ارزهایی که هیچ نماد فیزیکی ندارند و کاملا غیر متمرکز هستند مورد معامله قرار می گیرند.

نکته ای که باید در مورد این بازارها بدانید این است که این بازارها خود دارای انواع متفاوتی هستند که هر یک دارای ویژگی های منحصر به فرد خود بوده و می توانند معاملات متفاوتی را با شرایط و صورت های متفاوتی را انجام دهند. البته ورود به بازارهای مالی ارزهای دیجیتالی شناخته شده و مطرح معمولا با هر میزان سرمایه ای برای همه افراد ممکن نمی باشد چرا که قیمت پایه ای ارزهای دیجیتال مطرح و شناخته شده تا حدود زیادی بالا می باشد.

سخن پایانی

ما در این مطلب سعی کردیم شما را با انواع بازارهای مالی بورس آشنا کنیم. اما هیچ توصیه ای مبنی بر اینکه در کدام یک از این بازارها برای سرمایه گذاری ورود کنید به شما نمی کنیم. شما باید تمامی این بازارها را مورد ارزیابی و بررسی قرار دهید و سپس با تعیین بودجه ای که برای سرمایه گذاری دارید به صورت مستقیم با کارشناسان ما تماس حاصل نمایید تا راهنمایی های لازم را دریافت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up