انواع ارز دیجیتال - حسین عظیمی | مشاوره سرمایه گذاری
حسین عظیمی مشاوره سرمایه گذاری
سرمایه گذاری

انواع ارز دیجیتال

انواع ارز دیجیتال فهرست موضوعات Toggle انواع ارز دیجیتالچند تا ارز دیجیتال داریم؟ارز دیجیتال چیست؟رمز ارزها چیستند؟انواع ارز دیجیتال کلاسیکبیت کوینآلت کوینتوکناز نظر الگوریتم اجماع چند مدل ارز دیجیتال داریم؟پلتفرم های قراردادهای هوشمنددر اینترنت سوم چند مدل ارز دیجیتال داریم؟ارزهای دیجیتال صرافیمیم کوین هاسخن پایانی انواع ارز دیجیتال کدام ها…

انواع ارز دیجیتال

انواع ارز دیجیتال کدام ها هستند؟ بازار ارزهای دیجیتالی این روزها بسیار داغ است و بسیاری از افراد هستند که به این بازارها به عنوان راهی برای سرمایه گذاری نگاه می کنند. برخی هم هستند که به دلیل مزیت های این بازارهای مالی دوست دارند که معاملات خود را در این بازارها انجام دهند.

به همین دلیل و با توجه به این میزان از استقبال پروژه های بلاک چینی زیادی این روزها در جریان هستند و هر یک در نهایت یک نوع جدید به انواع ارز دیجیتال اضافه می کنند

. نکته مهمی که باید به آن توجه کنیم این است که این روزها ما چیزی بیش از هزار ارز دیجیتال شناخته شده داریم که در حال کار و فعالیت هستند اما در واقع انواع ارز دیجیتال بیش از چهارده هزار ارز می باشد که موجب شده است کار بررسی و تحلیل این ارزها بسیار سخت تر و پیچیده تر شود.

چند تا ارز دیجیتال داریم؟

نکته مهمی که در مورد ارزهای دیجیتالی وجود دارد این است که این ارزها نوپا و غیر متمرکز هستند. به همین دلیل پروژه های جدید زیادی مدام وارد بازار ارزهای دیجیتالی می شوند که همین موضوع باعث شده است این روزها بیش از چهارده هزار ارز دیجیتالی داشته باشیم. اما تمام انواع ارز دیجیتالی که این روزها در بازار وجود دارد قابل اعتماد نیستند. چرا که هنوز نظارتی به صورت دقیق بر روی این ارزها صورت نمی گیرد.

همین مسئله می تواند موجب شود که برخی از افرادی که سودجو هستند و توانایی های مشخصی در حوزه رمز ارزها دارند، شرایطی را فراهم کنند که با ارائه یک پروژه جدید ارزی را به بازار معرفی کنند که در واقع پلتفرمی برای کلاهبرداری می باشد. به همین دلیل هم است که باید در بررسی ارزهای دیجیتالی و انواع آنها بسیار دقیق و هوشیار عمل کنید و سراغ بازار هر ارز دیجیتالی که معرفی می شود نروید.

با توجه به اهمیت این موضوع شما نیاز به یک دسته بندی از انواع ارز دیجیتال قابل اعتماد و شفاف دارید که بهتر است پول خود را وارد این بازارها کنید. در مورد بازارهای جدیدی که وجود دارد بهتر است کمی تامل کنید و یا اگر به آینده آنها می خواهید امیدوار باشید بهتر است که با سرمایه های اندکی وارد این بازارها شوید تا اگر کلاهبرداری و اسپم بودند با مشکل روبرو نشوید و بتوانید در بازارهای دیگر شناخته شده سود مناسب و قابل توجهی را به دست آورید و از این سودآوری لذت ببرید.

ارز دیجیتال چیست؟

پیش از بررسی انواع ارز دیجیتال بهتر است کمی در مورد این ارزها اطلاعات خود را تکمیل کنیم. به ارزهایی که به صورت مجازی و دیجیتال بر بستر فضای مجازی و دیجیتال شکل گرفته اند ارز دیجیتال می گویند.

ارز دیجیتال یک واژه عمومی و شناخته شده محسوب می شود که بسیاری از افراد برای اطلاق نامی برای ارزهایی که در فضای مجازی به صورت بلاک ین و غیر متمرکز فعالیت می کنند از کلمه ارز دیجیتال استفاده می کنند. این ارزها واسطه ها را حذف کرده و شما بدون نیاز به افتتاح حساب بانکی می توانید تراکنش های خود را انجام دهید.

بیشتر بخوانید!
سرمایه گذاری چیست؟

رمز ارزها چیستند؟

می توانیم با ارائه یک تعریف از رمز ارزها و مقایسه آنها با ارز دیجیتال تفاوت بین این دو واژه را به خوبی درک کنیم. همین مسئله به ما کمک می کند که درک بهتر و شناخت بهتری را در مورد انواع ارز دیجیتال داشته باشیم. رمز ارزها نوعی از ارزهای دیجیتالی هستند که در فضای اینترنتی به صورت بلاک چین فعالیت می کنند. این رمز ارزها با حذف واسطه های بانکی سعی می کنند که در فضای وب و برای صاحبان رمز ارزها در معاملات مختلف تولید ارزش کنند.

انواع ارز دیجیتال کلاسیک

تا پیش از سال 2008 هیچ موردی در خصوص ارائه و بروز و ظهور ارزهای دیجیتالی مطرح نبود. از همین رو ما هم شناختی کم در خصوص ارزهای دیجیتالی داشتیم چرا که هنوز این ارزها شکل نگرفته بودند. اما به مرور زمان و با توسعه سیستم های بلاک چین اولین ارزهای دیجیتال وارد بازار شدند. اولین انواع ارز دیجیتال شناخته شده در بازار که پس از زیرسازی های سال 2008 آغاز به کار کرد بیت کوین بود که در سال 2009 به همه ما معرفی شد و از آن روز تا به امروز به عنوان یک ارز دیجیتالی شناخته می شود.

پس از اینکه بیت کوین وارد بازار شد و معاملات زیادی به کمک این ارز دیجیتال انجام شد، میزان ارزش ارز بیت کوین افزایش پیدا کرد. همین مسئله سبب شد که اولین ایده ها برای پیدایش انواع ارز دیجیتال با استفاده از تکنولوژی بلاک چین شکل بگیرد و به صورت کاملا فوق العاده ای گسترش پیدا کند.

وقتی که تعداد ارزهای دیجیتالی زیاد شدند تقسیم بندی هایی برای انواع دسته بندی های این ارزها برای کنترل بهتر گرفته شد که یکی از این تقسیم بندی های ارزهای دیجیتالی کلاسیک بودند. که ما در ادامه برخی از آنها را به شما معرفی خواهیم کرد.

بیت کوین

بیت کوین به عنوان اولین ارزی که در سال 2009 در دسترس همه افراد قرار گرفت و شناخته شده ترین ارز دیجیتالی دنیا محسوب می شود در دسته بندی کلاسیک انواع ارز دیجیتال قرار دارد. نکته مهم در مورد بیت کوین این است که بیت کوین خود در دسته بندی ارزهای کلاسیک دارای یک دست بندی مجزا می باشد که تکنولوژی جدیدی را وارد بازار جهانی کرده است.

این ارز دارای ویژگی های بسیار زیادی می باشد که ما برخی از مهمترین این ویژگی ها را در ادامه به شما معرفی خواهیم کرد که عبارت اند از:

  •     امنیت بیت کوین در مقابل سایر پروژه های ارزهای دیجیتال و به نسبت سایر انواع ارز دیجیتال بسیار بالا می باشد.
  •     بیت کوین سیستمی غیر متمرکز دارد
  •     دارای سیستم ساختاری کاملا هوشمندی می باشد.
  •     حجم زیادی از معاملات بر روی این ارزها صورت می گیرد.
  •     ارزشمندترین پروژه ارزهای دیجیتالی محسوب می شود.
  •     در این بازار معاملاتی تراکنش ها به صورت غیر متمرکز به و به صورت همتا به همتا صورت می گیرد و این یعنی که در معاملاتی که با بیت کوین انجام می شود به هیچ عنوان هیچ شخص ثالثی دخیل  نمی باشد.
بیشتر بخوانید!
کوچینگ کسب و کار

آلت کوین

از دیگر انواع ارز دیجیتال می شود به آلت کوین اشاره کرد. در واقع می شود گفت که تمامی ارزهای دیجیتالی که در بازار هستند به غیر از بیت کوین آلت کوین محسوب می شوند. این ارزها ویژگی های مشترک زیادی را با بیت کوین ها دارند اما باید بدانید که از برخی موارد و از برخی جهات با بیت کوین ها دارای تفاوت های قابل توجهی هستند.

برای مثال می توانیم به الگوریتم های اجماع آنها اشاره داشته باشیم. در برخی از آلت وین ها معمولا الگوریتم های اجماع با بیت کوین می تواند متفاوت باشد.

هدف اصلی این دسته بندی از انواع ارز دیجیتال این بوده است که کاربردهایی که بیت کوین دارد را در زندگی روزمره و در معاملاتی که انجام می شود گسترش دهند. این گسترش گاهی با استفاده از بروز قراردادهای هوشمند و انعقاد آنها می تواند به وجود آید.

به ارزهای دیجیتالی که بلاک چین های مخصوص به خود را دارند آلت کوین یا کوین می گویند. اما دسته دیگری از ارزهای دیجیتال هستند که آنها به صورت کامل فاقد هرگونه سیستم بلاک چین مخصوص به خود می باشند که ما در ادامه این مطلب آنها را تحت عنوان توکن ها به شما معرفی خواهیم کرد.

توکن

توکن های یکی دیگر از دسته بندی انواع ارز دیجیتال محسوب می شوند که معمولا از بلاک چین ارزهای دیگر و دسته بندی های دیگر استفاده می کنند و الگوریتم بلاک چینی مخصوص به خود را در اختیار ندارند. معمولا در پلتفرم ارزهایی که از قراردادهای هوشمند پشتیبانی خوبی انجام می دهند ساخت توکن می تواند برای تمامی کاربران ممکن باشد. برخی از این پلتفرم هایی که از قرارداد های هوشمند پشتیبانی می کنند عبارت اند از:

  •     سولانا
  •     کاردانو
  •     اتریوم

لازم به ذکر است که توکن ها خود نیز دارای انواع مختلف با کاربردهای متفاوتی هستند که باید به صورت جداگانه ای مورد بررسی قرار بگیرند.

از نظر الگوریتم اجماع چند مدل ارز دیجیتال داریم؟

انواع ارز دیجیتال از نظر الگوریتم های اجماع متفاوت می باشد که در این بخش قصد داریم این موارد را مورد بررسی قرار دهیم. برای اینکه تراکنش ها در این بازارهای مالی تایید شود راهکارهای متفاوتی می تواند وجود داشته باشد مانند سیستم رای گیری اما دو دسته اصلی و کلی رای این کار وجود دارد که می تواند به صورت نودها نقش مهمی را در تایید تراکنش ها بر عهده بگیرد که این دو دسته عبارت اند از:

  •     الگوریتم اجماع اثبات سهام
  •     الگوریتم اجماع اثبات کار

بیت کوین، نسخه اولیه اتریوم و لایت کوین ارزهایی هستند که تراکنش های آنها توسط الگوریتم اجماع اثبات کار انجام می شود. در این سیستم ها نود ها برای اینکه بتواند به اجماع برسند باید توان محاسباتی خود را در اختیار شبکه قرار دهند. اما در الگوریتم اجماع اثبات سهام کسانی که ماینر و یا استخراج کنند هستند تایید تراکنش ها را انجام نمی دهند بلکه کسایی تراکنش های مالی را تایید می کنند که موفق شده اند بخشی از سکه های خود را به صورت سهام در بازار معاملاتی قفل کنند.

بیشتر بخوانید!
استراتژی معاملاتی بورس

پلتفرم های قراردادهای هوشمند

یکی از اصلی ترین دسته های انواع ارز دیجیتال را می توانیم به پلتفرم های قرارداد هوشمند اطلاق کنیم. این پلتفرم ها می توانند در فضای بلاک چین امکان ایجاد کاربردهای متفاوت و بسیار متنوعی را برای کاربران به وجود آورند.

همانطور که از نام آنها مشخص است این پلتفرم ها از قراردادهای هوشمند و همچنین از تمامی نرم افزارهای غیر متمرکز به خوبی پشتیبانی می کنند. این قرارداد می توانند به صورت اتوماتیک در فضای بلاک چین بر اساس شرایطی که برای آنها تعریف شده است فعالیت های مشخصی را طبق برنامه ای خاص انجام دهند.

در اینترنت سوم چند مدل ارز دیجیتال داریم؟

یکی دیگر از انواع ارز دیجیتال ارزهایی هستند که در اینترنت های نسل سوم به خرید و فروش می رسند. بسیاری از باگ هایی که در اینترنت نسل اول وجود داشت توسط اینترنت نسل دوم به خوبی پوشش یافت و برطرف شد. اما هنوز هم در برخی از موارد مانند نقض حریم خصوصی اینترنت های نسل دوم مشکلاتی را برای مردم به همراه داشت. پروژه هایی که با عنوان ارز دیجیتال وارد شدند و نسل سوم اینترنت را تشکیل دادند به طور کامل این نواقص که بسیار هم مهم بودند را برطرف کردند.

ارزهای دیجیتال صرافی

برخی دیگر از انواع ارز دیجیتال را می توان ارزهای دیجیتال صرافی نامگذاری کرد. ارزهایی که در صرافی های ارز های دیجیتال مورد استفاده قرار می گیرند. ارزهایی که می توانند در صرافی های غیر متمرکز و همچنین در صرافی های متمرکز مورد استفاده قرار بگیرند.

البته هدفی که موجب به وجود آمدن این ارزها می شود برای استفاد در هر صرافی با صرافی دیگر می تواند کاملا متفاوت باشد. اگر کاربران برای پرداخت هزینه های ترید و معامله گری خود از ارزهای دیجیتال در صرافی های متمرکز استفاده کنند حتما مشمول تخفیف می شوند.

اما در صرافی های غیر متمرکز علاوه بر این موارد ارزهای دیجیتال و یا بهتر است بگوییم انواع ارز دیجیتال به عنوان توکن حاکمیتی عمل می کند. این افراد بر اساس میزان توکن هایی که دارند می توانند بر روی عملکرد صرافی موثر باشند و مسیر حرکتی صرافی را با رای گیری مشخص کنند.

میم کوین ها

در دسته بندی انواع ارز دیجیتال می شود گفت که میم کوین ها دارای کمترین میزان ارزش هستند که معمولا توسط افراد محبوب بر اساس جوک و مسخره بازی معرفی می شوند و این ارزها در زندگی روزمره و معاملاتی افراد هیچگونه نقشی بر عهده ندارند.

البته باید بدانید که قیمت این میم کوین ها با توجه به برخی از تحرکاتی که در بازارهای آنها توسط حامیان آنها صورت گرفته است به صورت چشمگیری در مدت زمانی کوتاه افزایش یافته است اما همچنان نمی تواند برای ما به عنوان یکی از گزینه های محبوب برای سرمایه گذاری باشد.

سخن پایانی

به طور کلی دسته بندی انواع ارز دیجیتال بسیار گسترده و پیچیده می باشد که ما در این مطلب تنها به معرفی برخی از این دسته بندی ها پرداختیم. در واقع برای نام بردن کامل از تمامی دسته بندی های ارزهای دیجیتال چیزی بیش از چهارده هزار دسته بندی داریم که زمان معرفی آنها از حوصله خارج می باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up