استراتژی معاملاتی بورس - حسین عظیمی | مشاوره سرمایه گذاری
حسین عظیمی مشاوره سرمایه گذاری
سرمایه گذاری

استراتژی معاملاتی بورس

استراتژی معاملاتی بورس فهرست موضوعات Toggle استراتژی معاملاتی بورسآیا می دانید استراتژی معاملاتی چیست؟ مقدار اهمیت تدوین یک استراتژی معاملاتی بورس موفق نتیجه گیری استراتژی معاملاتی بورس، سرمایه گذار حرفه ای و یا تازه کار نمی شناسد و هیچ تفاوتی ندارد که در ارتباط با انواع گوناگون تحلیل ها چه…

استراتژی معاملاتی بورس

استراتژی معاملاتی بورس، سرمایه گذار حرفه ای و یا تازه کار نمی شناسد و هیچ تفاوتی ندارد که در ارتباط با انواع گوناگون تحلیل ها چه ها می دانید! به عبارتی اگر استراتژی معاملاتی مناسبی را نداشته باشید، دیر و گاهی اوقات زود شرایط بازار برای شما سخت خواهد شد.

واژه ی استراتژی از اصطلاحات جنگی می باشد و به معنی راه های مدیریت فرماندهان در بطن جنگ می باشد. دلیل اکتفاء به کلمه ی استراتژی نیز به این علّت می باشد که شاید که بتوانیم گستره ی بازار مالی را همانند جنگ تصور کنیم و چنانچه که شما این جنگ را بلد نباشید، دیر و یا زود آسیب های برجای مانده از آن را تجربه می کنید.

بهتر است به این نکته هم اشاره کنیم که یک استراتژی معاملاتی موفق، می تواند تحت عنوان بهترین شیوه سرمایه گذاری در بورس مورد بهره گیری واقع شود. با ما همراه باشید، ما در این نوشتار از خود مایل هستیم شما را با شیوه ی تدوین یک استراتژی معاملاتی موفق آشنا نماییم.

آیا می دانید استراتژی معاملاتی چیست؟

چگونه می توانیم یک استراتژی معاملاتی موفق را ایجاد نماییم؟

بهتر است بگوییم استراتژی هایی که در بازار مالی ایران تدوین می گردند، برخی قوانین و تدابیری می باشند که معین می نمایند سرمایه گذار در هر شرایطی که رُخ می دهد، چه تصمیماتی را بگیرد! بیشتر فعالان در بطن بازار سرمایه به دنباله ی تبدیل شدن به تحلیل گر و معامله گر حرفه ای می باشند و به دست آوردن سود و دچار ضرر نشدن، از جمله شرایطی می باشند که یک استراتژی معاملاتی بورس موفق برای شما به همراه می آورد.

معامله گرهای حرفه ای و متخصص، در موقعیت نامساعد و یا شرایط غیر عادی بازار، آرامش خود را حفظ می نمایند و تصمیمات لحظه ای و احساسی اخذ نمی کنند. به عبارتی موفقیت های بسیاری را با بهره گیری از این رویکرد تجربه می نمایند. فعالان حرفه ای بازار، برنامه ای همراه با قوانین و پیش بینی ها دارند که در رفتارها و دگرگونی های غیرمعمول بازار، در رابطه با آن ها تصمیم گیری می نمایند.

استراتژی معامله گران، شیوه ی سرمایه گذاری و خرید و فروش را برای آن ها شفاف می نمایند. به عبارتی، استراتژی های معاملاتی بنابر دیدگاه و سرمایه شما رقم می خورد و مقدار نقدینگی شما و بازه زمانی که در نظر خود دارید ضمن آن کسب سود نمایید، کلّیه ی معانی و کاربردهای استراتژی شما می باشند. ما در ادامه با مراحل یک استراتژی معاملاتی بورس در ایران کاملاً موفق آشنا خواهیم گردید.

مقدار اهمیت تدوین یک استراتژی معاملاتی بورس موفق

از جمله مهم ترین جملاتی که حولِ محور بازار سرمایه به گوشمان برخورد کرده است، اهمیت حفظ و نگهداری سرمایه می باشد. به عبارتی حائز اهمیت ترین هدف استراتژی های معامله گران نیز همین مسئله می باشد.

با وجود یک استراتژی معاملاتی بورس موفق و مطلوب، سرمایه خود را در بطن بازار از دست نخواهید داد و آن را حفظ می نمایید. تجربه های گوناگون طی سال های گذشته به ما چنین نشان داده است که این بازار، روزهایی هیجانی را دارد و چنانچه که استراتژی معاملاتی موفق را داشته باشید، در روزهای هیجانی نیز به بهترین شیوه تصمیم گیری می نمایید.

بیشتر بخوانید!
کوچینگ کسب و کار دیجیتال

به عبارتی معامله گران با رجوع به استراتژی خود در موقعیت هیجانی، روحیه خود را حفظ نموده و تصمیم هایی احساساتی نمی گیرند. همیشه تصمیماتی که بر پایه هراس، طمع و عصبانیت می باشند، احتمال شکست بالایی را خواهند داشت. به عبارتی استراتژی معاملاتی برای این شرایط طراحی می گردد.

مراحل تدوین و تنظیم استراتژی معاملاتی بورس موفق و مناسب حال سرمایه گذاران

یک استراتژی معاملاتی بورس موفق، از خصوصیات خاصی بهره مند است و سرمایه گذاران می‌باید از برخی اصول و مبانی پیروی نمایند که در ادامه آن ها را شرح خواهیم داد؛

  • یک بازه ی زمانی انتخاب نمایید

سرمایه گذاران با در نظر انگاشتن دیدگاه و نگرش خود از کسب سود، معین می دارند که در چه مدّت زمانی مایل هستند به سود برسند! ما چهار نوع بازه زمانی کسب سود خواهیم داشت که هر سرمایه گذار با استناد به شرایط خود، قدرت و سرمایه مدّنظر خود، در یکی از چهار گروه نام برده شده جای می گیرد!

  • نوسان گیری! نوسان گیرهای بازار در مدّت زمان یک روز تا به یک ماه «حتی به صورت لحظه ای» سهم خریداری شده را معامله می نمایند و در نظر خود دارند که در اُفت و خیزهای بازار، سودهای اندک نصیب حال آن ها شود.
  • سرمایه گذاری در کوتاه مدّت! به هنگامی‌ که دیدگاه سود نسبت به سهم تهیه شده، میان یک ماه الی سه ماه باشد، در این دسته قرار خواهد گرفت.
  • میان مدّت ها! اغلب سرمایه گذاران این دسته، میان سه ماه الی شش ماه در راستای بازدهی سهم صبر می نمایند.
  • سود بلند مدّت! سرمایه گذاران این قسم، با برخورداری از توان تحلیل بنیادی بالا، وارسی سهم را از ریشه و بن انجام می دهند. حال در صورتی که از پیش بینی پیشرفت اطمینان خاطر کسب کنند، از شش ماه الی یک سال و یا بالاتر از آن، در راستای سود دهی آن صبر می نمایند.‌

در راستای تدوین یک استراتژی معاملاتی بورس موفق، باید در ابتدای امر یک بازه زمانی مناسبی را اتخاذ نمایید. در تحلیل تکنیکال، بازه های زمانی گوناگون چون؛ یک دقیقه، یک ساعت، یک روز و… به نمایش در می آید! در این میانه ها هر یک از سرمایه گذاران با توجه به تجربه، سرمایه، علم و… دیدگاه زمانی خود را معین می دارد.

در نظر بی انگارید معامله گری که طی بازه ی زمانی بلند مدّت به فعالیت خود ادامه می‌ دهد، نیاز نخواهد داشت چون؛ معامله گران کوتاه مدّت و یا نوسان گیر، هر روزه وبسایت های خبری و تحلیلی و یا تابلو معاملاتی سهام هر یک از شرکت ها را وارسی نماید.

  • طراحی و ساخت یک ذهن سرمایه گذار

علم روانشناسی می تواند در تمامی مراحل زندگی به ما کمک کند! درون بازار سرمایه هم، سرمایه گذار موفق و سربلند، ذهن خود را شناخته و معامله گران توانمند، فرا گرفته اند، عواطف، احساسات و خشم و طمع، اعتماد به نفس کذب خود را کنترل نمایند.

بیشتر بخوانید!
ایده سرمایه گذاری

هیچ زمان سرمایه گذار حرفه ای، تصمیمات احساسی در بازار سرمایه نخواهد گرفت. به عبارتی سرمایه گذاران، چهارچوب ذهنی توانمندتر و قوی تری دارند. به منظور داشتن استراتژی معاملاتی بورس در ایران که موفق است، بایستی در ابتدا نقاط قوت و ضعف خود را شناسایی کنید و یک چهارچوب رفتاری برای خود معین نمایید.

  • معین نمودن فرآیند بازار

تشخیص فرآیند سهم در مبحث تحلیل تکنیکال قرار می گیرد. ایجاد خط فرآیند بنابر رفتار نمودار سهم، اشکال صعودی و یا نزولی بودن سهم را برای شما تجزیه و تحلیل خواهد کرد. چنانچه که شما به خوبی با مبحث تحلیل تکنیکال آشنا شوید، می توانید تنها در چند دقیقه روند سهم خود را معین دارید‌.

ایجاد خط روند برروی کف و سقف های قیمتی، کانال ها را ایجاد خواهد کرد و با استناد به نگرش سرمایه گذاری خود، کانالی مطمئن برای سهم خود در نظر بی انگارید. یک کانال مطمئن، پنج نقطه برخورد با خط روند را داراست و شما می توانید از سیگنال های دریافت شده بهره گیرید.

در نظر بی انگارید که تشخیص یک روند کار مشقت باری می باشد و با قاطعیت خیلی بالا نیز نمی شود تصمیم گرفت. در این هنگام است که تحلیل بنیادی به میانه ها می آید و شما می توانید با استناد به آمارهایی که از تحلیل بنیادی استخراج می نمایید، تشخیص روند بهتری را پشت سر بگذارید.

  • معین نمودن مقدار سرمایه در راستای ورود

مقدار سرمایه در راستای ورود به هر بازاری، با استناد به شرایط هر سرمایه گذار متفاوت می باشد. این مقدار سرمایه به سوددهی بازار و ریسک متقابل نیز وابسته خواهد بود. بعد از معین ساختن مقدار سرمایه ای که شما می خواهید وارد بازار بنمایید، بایستی نوع خرید سهام را هم در نظر بگیرید.

شما با توجه به میزان سرمایه ای که دارید، می توانید به حالت خرید و فروش پله ای اقدام نمایید. یا کلّیه ی سرمایه را به یک باره وارد سهام نمایید. بهتر است بگوییم که نوع حالت ورود به سهام را نیز بایستی در استراتژی خود معین نموده و بدان پایبند باشید.

ضمن خرید سهام به حالت پله ای، سرمایه گذار با اندکی هراس وارد خواهد شد و میزانی از سرمایه را طی مرحله ابتدایی وارد نموده و به هنگامی که سهام با ضرر روبه رو شود، در حد ضرری که معین ساخته است، با وارد نمودن دوباره قسمی از سرمایه، اقدام به کاهش قیمت میانگین خواهد کرد.

  • معین نمودن نقاط ورود نیز خروج

معین نمودن نقاط ورود به سهم با بهره گیری از ابزارهای تکنیکالی صورت می پذیرد‌. فکر کنید که بنابر تحلیل بنیادی، متوجه شده اید سهام شرکتی در آینده ای نه چندان دور سود خوبی را خواهد داشت. با بهره گیری از تحلیل تکنیکال متوجه می شوید با ورود در چه قیمتی، بیشترین میزان سوددهی را پشت سر خواهید گذاشت.

معین نمودن یک نقطه مطلوب به منظور خرید، نیازمند وجود دانش کافی است. شما بایستی بتوانید چهارچوب حمایتی و مقاومتی را تشخیص بدهید و موقعیت خرید و فروش سهم را در بازه مدّنظر وارسی نمایید و نه تنها به منظور خرید، بلکه طی زمانی که بخواهید سهم را به فروش رسانید. بله، این قاعده وجود داشته و بایستی بهترین نقطه خروج از سهم معین گردد.

  • معین نمودن حد سود و زیان
بیشتر بخوانید!
کوچینگ کسب و کار

معین نمودن حد سود، روندی می باشد که طی آن چهارچوبی از قیمت سهام که در آن جا درصدی سود حاصل گردیده است و سرمایه گذار اقدام در راستای فروش خواهد نمود، پیش بینی می گردد. به عنوان نمونه؛ سرمایه گذار ضمن قیمت هزار تومان وارد سهم گردیده است و با تجزیه و تحلیل و بررسی، چنین احتمالاتی را می دهد که سهم وی در استراتژی معاملاتی بورس تا به هزار و ششصد تومان سود نماید.

سهامدار بنابر استراتژی شخصی خود قیمت هزار و پانصد تومان را حد سود خود معین نموده است و به محض دستیابی به قیمت سهام هزار و پانصد تومان، اقدام به فروش می نماید. حال آن که پیش بینی رشد قیمت تحقق پیدا نکند و سهم با کاهش قیمت مواجه شود، سهامدار در چهارچوب حد ضرر، از سهام خارج می شود.

حد ضرر محدوده و قیمتی می باشد که سهامدار معین نموده و به هنگام رسیدن قیمت سهم بدان مقدار، سرمایه گذار جهت خروج از سهم اقدام می نماید. به عنوان نمونه؛ یک سرمایه گذار در قیمت پانصد تومان به سهام وارد می گردد و حد سود پنجاه درصد و حد زیان بیست درصد برای خود معین ساخته است.

تا به هنگامی که سهم قیمتی بیشتر از چهارصد تومان داشته باشد، حد زیان سهامدار وارد ننموده و هماهنگی که به قیمتی بیشتر از هفتصد و پنجاه تومان برسد، به حد سود سرمایه گذار دست پیدا کرده و این فرد اقدام به فروش می نماید.

بهتر است به این نکته نیز اشاره ای داشته باشیم که حد ضرر و سود یک اعدادی شانسی نمی باشند که سرمایه گذار با حدس و گمان برای خود آن ها را معین نماید. به عبارتی با بهره گیری از تحلیل ها «به ویژه تکنیکال» معین می گردد که سهم بعد از قیمت ورود، چنانچه که بخواهد صعود بنماید تا به چه قیمتی مقاومت خاصی از خود نشان نخواهد داد و به آسانی صعود می نماید.

حال در صورتی که دچار نزول بشود، قیمت سهام کمپانی نام برده شده تا به چه مقداری پایین خواهد آمد. چنانچه که سهم از نظر تکنیکالی وارد کانال نزولی گردد، سهامدار اقدام به خارج شدن می کند و معین نمودن حد زیان، اغلب در قیمتی بالاتر از حد ورود به کانال نزولی می باشد.

نتیجه گیری

فعالیت درون بازارهای مالی کار چندان ساده ای به نظر نمی رسد و موفقیت در گستره ی این بازارها نیازمند تحلیل بسیار و وجود استراتژی معاملاتی بورس موفق می باشد. بهتر است به این نکته هم اشاره ای داشته باشیم که تنها وجود استراتژی معاملاتی، نمی تواند به طور قطعی سرمایه گذاری شما را با موفقیت مواجه سازد.

ولی وجود استراتژی صد مرتبه بهتر از نبود آن خواهد بود. در گستره ی بازار سرمایه گذاری در بورسشما چون سربازی می باشید که به سمت جنگ رهسپار شده است و استراتژی معاملاتی چون زره و تجهیزات جنگی شما است‌‌.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up