ارز دیجیتال - حسین عظیمی | مشاوره سرمایه گذاری
حسین عظیمی مشاوره سرمایه گذاری
سرمایه گذاری

ارز دیجیتال

ارز دیجیتال فهرست موضوعات Toggle ارز دیجیتالارز دیجیتال چیست؟تاریخچه ارز دیجیتال چیست؟رفع مشکل اعتماد به شخص ثالثرفع مشکل دو بار خرج کردن پولنحوه کار ارز دیجیتال چیست؟فرق پول های معمولی با ارز دیجیتال چیست؟انواع ارز دیجیتال چیست؟سخن پایانی ارز دیجیتال چیست؟ شکلی متفاوت از پول ها که دنیای امروزی رواج…

ارز دیجیتال

ارز دیجیتال چیست؟ شکلی متفاوت از پول ها که دنیای امروزی رواج بسیاری یافته اند ارزهای دیجیتالی هستند که بر پایه رمزنگاری بنا شده اند. معمولا تمامی ارزهای دیجیتال از روش بلاک چین استفاده می کنند. زمانی که این تکنیک استفاده می شود معمولا ارزها تغییر ناپذیر می شوند، به راحتی از دست نمی روند، مسیر مالی شفافی را ایجاد می کنند و در نهایت کاملا غیر متمرکز هستند و امنیت آنها افزایش پیدا می کند. منظور ما از غیر متمرکز بودن ارز دیجیتال چیست؟

این که هیچ نهاد و یا سازمانی، هیچ ارگان و یا کشوری این ارزها را مدیریت نمی کند. در واقع کنترل شده نیست و کاملا در اختیار بازار بوده و توسط مردم خرید و فروش می شود. شما می توانید انواع ارز دیجیتال را به صورت کاملا مستقیم و بدون اینکه به هیچ واسطه ای نیاز داشته باشید در فضای آنلاین به هر کسی  منتقل کنید.

ارز دیجیتال چیست؟

برای اینکه بخواهید ارزهای دیجیتالی خود را به شخصی منتقل کنید و خرید و فروشی را انجام دهید نیازی ندارید که یک حساب بانکی افتتاح کنید و یا به یک شبکه بانکی متصل باشید. می توانید این کار را در زمانی سریع انجام دهید. در این صورت دیگر تحریم ها معنایی ندارند. در واقع باید گفت که ارز دیجیتالی مانند دلار، ریال و یا هر واحد پولی دیگری دارای سازوکاری می باشد که به روشی متفاوت در حال توزیع است.

این رمز ارزها دارای فرایند تصاحب متفاوتی هستند. برخی از انواع رز دیجیتال مانند بیت کوین فرایند استخراج متفاوتی دارند که به صورت ماینینگ انجام می شود اما برخی دیگر از این ارزها از قبل استخراج شده و در شبکه های مجازی موجود می باشد و شما می توانید به راحتی آنها را خرید و فروش کنید. در هر صورت شما به آنها دسترسی قابل توجهی خواهید داشت.

تاریخچه ارز دیجیتال چیست؟

احتمالا همه شما با بیت کویین آشنا هستید و این نام را بارها شنیده اید. اولین ارز دیجیتال که می شناسید و با آن از اوایل سال 2009 آشنا شده اید. البته باید بدانید که برای اولین بار بیت کویین در سال 2008 آغاز به کار کرد و اولین سکه های آن از سال 2009 وارد بازار جهانی شد. البته باید این را هم بگوییم که پیش از روی کار آمدن بیت کویین تلاش های زیادی برای ساخت یک ارز کاملا دیجیتالی صورت گرفته بود اما موفق ترین این تلاش ها منجر به ظهور بیت کوین شد.

برای استفاده از سایر ارزهای حقیقی معمولا دو مشکل اساسی ما را تهدید می کردند و می توانستند معاملات را تحت تاثیر خود قرار دهند. این دو مشکل اساسی یکی اعتماد به شخص ثالثی بود که شما باید به آن اعتماد می کردید و پول خود را از طریق آن جابجا می کردید. مانند بانک ها و یا سایر موسسات مالی دیگر. مشکل دیگر اما می توانست بزرگ تر باشد، دوبار خرج کردن پول. اما ایده اصلی تولید ارز دیجیتال این بود که این دو مشکل اساسی و اصلی را در معاملات از بین ببرد و شرایط را دگرگون نماید.

بیشتر بخوانید!
قوانین ارز دیجیتال

رفع مشکل اعتماد به شخص ثالث

در نظر داشته باشید که شما برای اینکه ارزهای غیر دیجیتال را جابجا کنید هیچ راهی ندارید به غیر از اینکه به بانک ها اعتماد کنید. این اعتماد برای شما ضرورت دارد چرا که در صورت عدم این اعتماد امکان دارد که تمامی انتقال های مالی شما با مشکل روبرو شود. از طرفی برخی مواقع بانک ها خدمات خوبی را به شما ارائه نمی دهند. بنابراین شما می توانید با استفاده از انواع ارز دیجیتال شرایطی را فراهم کنید که دیگر نیازی به بانک ها نداشته باشید و مبلغ مورد نظر را مستقیما به کیف پول طرف مقابل خود انتقال دهید.

رفع مشکل دو بار خرج کردن پول

یکی دیگر از مشکلاتی که وجود داشت این بود که برخی از افراد یک مبلغ پول را دو بار خرج می کردند و همین مسئله موجب بروز بسیاری از مشکلات در معاملات می شد. اما ارز دیجیتال با بررسی موجودی حساب ها این امکان را برای شما فراهم می کند که حتما این مشکل برطرف شود. البته الان سیستم های مالی با همین روش دیگر مانع از خرج دوباره همان مبلغ پولی می شوند که قبلا خرج شده است. اما ارزهای دیجیتالی از پایه این مشکل را نداشتند.

اولین واحد پولی که موفق شد این مشکلات را به خوبی برطرف کند و شرایط معاملات را با خواست های افرادی که در معامله هستند هماهنگ کند ارز دیجیتال بود. در واقع بیت کویین اولین ارزی بود که توانست به خوبی این نیازها را شناسایی کند و آنها را رفع کند. به این ترتیب دیگر افراد برای انجام معاملات خود به هیچ شخص سومی نیاز نداشتند و از طرفی می دانستند که دیگر امکان ندارد کسی تقلب کند و پول خود را دو بار خرج کند. از همین رو وقتی ارز وارد کیف پول می شود دیگر می دانند که همه چیز امن است.

یکی دیگر از نکاتی که باید در نظر داشته باشید این است که مسئله اعتماد به شخص سوم فقط مربوط به انتقال های مالی و سیستم های بانکی نبود. بلکه مردم با این مسئله به مشکل خورده بودند. به همین دلیل در بسیاری از فعالیت ها که باید به کسی اعتماد می کردند خوشحال نبودند. زمانی که ارز دیجیتال موفق شود سیستمی بر پایه اعتماد و فارغ از شخص ثالث را طراحی کند، این سیستم وارد سایر جنبه های زندگی افراد جامعه امروزی شد و بسیاری از سیستم ها بر همین اصل به وجود آمدند.

وقتی که مردم با بیت کویین بیشتر آشنا شدند و از آن استفاده کردند، انواع ارز دیجیتال هر یک با اهداف مشخصی وارد بازار شدند. برای مثال یکی از انواع ارز دیجیتال که اتریوم نام دارد برای این منظور روی کار آمد که بتواند برنامه های مختلف را توسعه دهد و شرایطی را برای ثبت قراردادهای هوشمند ایجاد کند. همچنین ارز دیگری به نام ریپل روی کار آمد تا دوباره با نگاهی کاملا خوشبینانه ساختارهای ارتباط بین بانکی را ترمیم کند و شرایطی را ایجاد کند که پرداخت ها سریعتر و با هزینه هایی بسیار کمتر صورت پذیرد.

بیشتر بخوانید!
بازارهای مالی بورس

نحوه کار ارز دیجیتال چیست؟

هر رمز ارزی می تواند برای اجرای تراکنش هایی که مد نظر افراد میباشد روش های مختلفی را به کار ببرد. مثلا روش تراکنش ها در بیت کویین ها می تواند متفاوت باشد، برای اینکه شما بتوانید تراکنش هایی را از طریق بیت کویین ها انجام دهید باید از الگوی اثبات کار استفاده کنید. روشی که در آن باید استخراج کننده های ارز دیجیتال که ماینرها هستند تراکنشی که می خواهد صورت بگیرد را تایید می کنند. این روش در سایر ارزهای دیجیتالی می تواند کاملا متفاوت باشد و الگویی مجزا را داشته باشد که شما باید طبق آن پیش بروید.

این مدل هایی که ما در انواع بلاک چین ها مشاهده می کنیم معمولا در بازار به نام الگوریتم های اجتماع شناخته می شود. به این الگوریتم اجتماع سازوکار توافق جمعی نیز گفته می شود. این سازوکار ها نحوه به اتفاق نظر رسیدن مشارکت کنندگان در تایید و یا عدم تائید یک تراکنش را مشخص می کند. همچنین ارز دیجیتال به صورت همتا به همتا می تواند پیش برود. یعنی که کاربردی به راحتی می تواند ارز مورد نظر خود را بدون هیچ واسطه ای به کاربری دیگر منتقل کند و برای اینکار وابسته به هیچ سیستم بانکی نمی باشد.

در بازار ارز دیجیتال اما باید به هر حال نظارتی وجود داشته باشد که مانع از تقلب شود و تراکنش ها را کنترل کند. ما می دانیم که ارزهای دیجیتالی به گونه ای طراحی شده اند که توسط هیچ کشور، ارگان و یا سازمانی کنترل نمی شوند، پس کنترل بر روی این بازار توسط چه کسی یا چه چیزی انجام می شود؟ در این سیستم کنترل تراکنش ها بر عهده نودها می باشد. هر نود در شبکه ای متفاوت می تواند به صورتی کاملا متفاوت و با شیوه ای کاملا مجزا با دیگری رفتار کند.

در بین انواع ارز دیجیتال بیت کوین ها شرایط مختلفی دارند، این وظیفه در این رمز ارزها بر عهده استخراج کنندگان بیت کویین و یا همان ماینرها می باشد. اما در بازارهای معاملاتی ایاس و یا ترون در مورد اینکه این مسئولیت بر عهده چه کسانی و یا چه سیستمی باشد رای گیری صورت می گیرد. در شبکه های دیگر که شبکه های اثبات سهام می باشد نحوه ارائه این مسئولیت متفاوت است. کسی که در بازار بخشی از سکه های خود را به صورت سهام قفل کرده باشد می تواند وظیفه تایید این تراکنش ها را به خوبی بر عهده بگیرد.

فرق پول های معمولی با ارز دیجیتال چیست؟

مشخصا ویژگی های منحصر به فردی در هر یک از این دو نوع ارز وجود دارد. بعضی از ویژگی های منحصر به فردی که در انواع ارز دیجیتال وجود دارد موجب می شود که ارزهای دیجیتالی با ارزهای معمولی تفاوت هایی داشته باشند. نکته ای که باید بدانید این است که برخی از رمز ارزها هستند که فاقد این مزیت ها می باشند. برخی از مهمترین ویژگی های ارزهای دیجیتالی عبارت اند از:

  • تراکنش ها در این ارزها غیر قابل برگشت می باشند. زمانی که شما تراکنشی را انجام می دهید در صورتی که تایید شود دیگر امکان اینکه آن تراکنش را لغو کنید وجود ندارد. مگر اینکه گیرنده بخواهد آن تراکنش را لغو کند و به انجام این کار مایل باشد و با شما توافق کند. این یعنی اگر ارز دیجیتال را به اشتباه وارد حساب دیگری کردید باید برای همیشه بیخیال آن شوید مگر اینکه گیرنده بخواهد به شما پس بدهد. در صورتی که اگر در بانک های معمولی این اشتباه صورت بگیرد در صورتی که گیرنده نواهد مبلغ را برگرداند شما با پیگیری قضایی می توانید مبلغ خود را باز پس بگیرید حتی اگر این مبلغ توسط گیرنده از حساب خارج شده و خرج شده باشد.
  • ارز دیجیتال کاملا ناشناس و در برخی از مواقع نیمه ناشناس است و این یکی دیگر از ویژگی ها و تفاوت هایی است که بین ارزهای دیجیتالی و پول های معمولی وجود دارد. در واقع در بازار رمزها آدرس کیف پول شما به هیچ عنوان لزومی برای اینکه بر اساس اسناد هویتی شما بنا شده باشند را ندارند. برای اینکه این آدرس ها را به هویت افراد پیوند زد باید بر اساس تراکنش ها و بسیاری موارد تحلیلی دیگر مورد بررسی قرار داد. البته برخی دیگر از انواع ارز دیجیتالی مانند: زی کش، گرین و مونرو ارزهایی هستند که کاملا پیگیر گریز بوده و کار پیگیری را خیلی سخت می کنند.
بیشتر بخوانید!
کتاب های کوچینگ

انواع ارز دیجیتال چیست؟

ارز دیجیتال را می توانیم به دو صورت به انواع مختلفی تقسیم کنیم. یکی از از نظر ساختار کاری و دیگری از نظر تراکنش ها و اهدافی که دارند. انواع ارزها از نظر نام و ساختار تراکنش ها را در این مطلب شناسایی کردید، مثلا بیت کوین، زی کش و یا مونرو یا ارزهای دیگری که در این مطلب به آنها اشاره شد. اما این ارزها را می شود به دو دسته کلی تقسیم بندی کرد که عبارت اند از:

  • ارز دیجیتالی پلتفرمی: اتریوم یکی از انواع ارز دیجیتال پلتفرمی می باشد. ارزهایی که واسطه ها را حذف کرده و هزینه های تراکنش ها را کاهش می دهند. امنیت بالایی دارند و برای ثبت قراردادهای هوشمند یکی از بهترین گزینه های ممکن محسوب می شوند. در این انواع اپ های غیر متمرکز می توانند ایجاد شوند و فعالیت کنند. این ارزها بر پایه بلاک چین هستند و می توانند شرایطی را ایجاد کننده که افراد برای ثبت قراردادهای هوشمند از آنها استفاده کنند.
  • پول های دیجیتالی: نوع دیگر انواع ارز دیجیتال پول های دیجیتالی مانند بیت کوین می باشند که به صورت ثابت و امن در بازار مورد خرید و فروش قرار می گیرند و می توانند پایه تایید متفاوتی داشته باشند. هردو انواع رمز ارزها دارای کاربردهای متفاوت و مشخصی می باشند و شما می توانید برای انجام معاملات خود بر اساس شرایطی که در معامله دارید یکی از این روش ها را انتخاب کنید.

سخن پایانی

ارز دیجیتال این روزها یکی از محبوب ترین روش های سرمایه گذاری محسوب می شود که می تواند برای بسیاری از افراد در جایگاه ویژه ای قرار داشته باشد چرا که با وجود تمامی نوساناتی که دارد همیشه طی سال های گذشته رو به رشد بوده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up