قیمت پایانی در بورس چیست؟ - حسین عظیمی | مشاوره سرمایه گذاری
حسین عظیمی مشاوره سرمایه گذاری
بورس

قیمت پایانی در بورس چیست؟

قیمت پایانی در بورس چیست؟ فهرست موضوعات Toggle قیمت پایانی در بورس چیست؟مفهوم قیمت پایانی در بورسقیمت پایانی سهم در بورس چگونه محاسبه می شود؟چه تفاوتی بین قیمت پایانی سهم و قیمت آخرین معامله وجود دارد؟نکاتی درباره‌ی قیمت پایانی ورود بدون دانش و آگاهی نه تنها برای شما سودی را…

قیمت پایانی در بورس چیست؟

ورود بدون دانش و آگاهی نه تنها برای شما سودی را حاصل نمی‌آورد، بلکه ممکن است باعث ایجاد ضرر و خسارت برای شما شود. با توجه به این قیمت‌ها و محاسبه میانگین وزنی برای آن‌ها، می‌توان یک قیمت مشخص برای آن‌ها تعیین کرد که قیمت پایانی نام دارد. در واقع این قیمت به عنوان یکی از معیارهای اصلی برای انجام معاملات بورسی در طول روز در نظر گرفته می‌شود.

مفهوم قیمت پایانی در بورس

برای این که بتوانید با موفقیت در بازار بورس فعالیت کرده و به سود و بازدهی بالایی دست پیدا کنید، لازم است که با یک سری از مفاهیم بورس آشنا شوید و به شکل حرفه‌ای و آگاه وارد بازار بورس شوید؛ ورود بدون دانش و آگاهی نه تنها برای شما سودی را حاصل نمی‌آورد، بلکه ممکن است باعث ایجاد ضرر و خسارت برای شما شود. از جمله مفاهیم مهم در بازار بورس، قیمت پایانی سهم است.

شاید سوالاتی در ذهن شما به وجود آمده و بپرسید که قیمت پایانی سهم چیست؟ یا این که کاربرد اصلی قیمت پایانی در بورس چیست؟ در پاسخ به این سوالات باید گفت که یک سری از عوامل باعث می‌شوند تا قیمت مناسب برای بازگشایی سهم‌های مختلف در زمان انجام معاملات در بازار بورس مشخص شود که یکی از این عوامل همان قیمت تعریف شده‌ی پایانی است. هر یک از سهم‌هایی که در بازار بورس موجود هستند، با قیمت‌های متفاوتی تحت معامله قرار می‌گیرند.

با توجه به این قیمت‌ها و محاسبه میانگین وزنی برای آن‌ها، می‌توان یک قیمت مشخص برای آن‌ها تعیین کرد که قیمت پایانی نام دارد. در واقع این قیمت به عنوان یکی از معیارهای اصلی برای انجام معاملات بورسی در طول روز در نظر گرفته می‌شود. باید بدانید که قیمت سهم‌های مختلف در یک رنج مشخص تغییر می‌کند و یک سهم نمی‌تواند قیمتی متفاوت از رنج تعیین شده داشته باشد و از کنترل خارج شود.

بیشتر بخوانید!
شرایط و مراحل تغییر کارگزاری سهام در بورس

قیمت تعریف شده‌ی پایانی سهم‌های مختلف، تاثیری مستقیم در قیمت آغازی این سهم‌ها دارد. در صورتی که قیمت‌هایی خارج از محدوده‌ی تعریف شده برای سهم‌های مختلف تعیین شود، با تعریف حجم مبنا که تعداد کلی سهم‌های مختلفی که در طول روز تحت معامله قرار می‌گیرند را مشخص می‌کند، امکان جلوگیری از به وجود آمدن این قیمت‌ها فراهم می‌آید.

قیمت پایانی سهم در بورس چگونه محاسبه می شود؟

سوال دیگری که ممکن است مطرح شود این است که قیمت پایانی سهم در بورس چگونه محاسبه می شود و فرمول اصلی محاسبه قیمت پایانی چیست؟ برای محاسبه این رنج قیمت، باید به یک سری از عوامل مهم تومه داشته باشید. امکان محاسبه قیمت پایانی در صورتی که تعداد سهم‌هایی که در طول روز تحت معامله قرار می‌گیرند کمتر از حجم مبنا باشد و همچنین در صورتی که تعداد این سهم‌ها با یکدیگر برابر و مساوی باشند، وجود خواهد داشت.

برای این که بدانید چگونه می‌توان این قیمت را به شکل کاملا دقیق و به دور از اشتباه محاسبه کرد، مثالی را تحت بررسی قرار می‌دهیم. فرض کنید که قیمت بازگشایی یک سهم یعنی همان قیمت آغازین آن در ابتدای روز انجام معاملات برابر با 200 تومان باشد و میانگین حجم معاملات این سهم در روز برابر با 206 تومان باشد، قیمت تعیین شده برای سهم در ساعات پایانی روز قبل در مقایسه با قیمت آن در ساعات آغازین این روز به میزان 3 درصد که برابر با 6 تومان می‌باشد، افزایش پیدا کرده است.

در صورتی که تعداد سهم‌هایی که در آن روز مورد معامله قرار گرفته باشند برابر با حجم مبنا باشند، قیمت تعیین شده در پایان ساعات روز برابر با 206 تومان بوده و تغییری نخواهد کرد. مورد دیگری که وجود دارد این است که اگر تعداد سهم‌هایی که تحت معامله قرار گرفته‌اند از حجم مبنا کمتر بوده و برابر با نصف آن باشند، درصد رشد قیمت سهم کمتر شده و قیمت سهم به جای 6 تومان، 3 تومان خواهد بود.

بیشتر بخوانید!
حمایت و مقاومت در تحلیل تکنیکال چیست؟

در نتیجه قیمت تعیین شده سهم در پایان آن روز برابر با 203 تومان است. با توجه به این مثال می‌توانید روش محاسبه این معیار را به راحتی تشخیص دهید.

چه تفاوتی بین قیمت پایانی سهم و قیمت آخرین معامله وجود دارد؟

بسیاری از افراد گمان می‌برند که قیمت پایانی یک سهم با قیمت تعیین شده برای انجام آخرین معامله‌ای که بر روی این سهم انجام می‌شود، متفاوت است. اما سوال اینجاست که چه تفاوتی بین این دو رنج قیمتی وجود دارد؟ در واقع برای پی بردن به این تفاوت، لازم است که به معنای قیمت آخرین معامله پی ببرید.

قیمت تعیین شده برای انجام آخرین معامله، همان قیمتی است که در آخرین معامله انجام شده در یک زمان مشخص تعیین می‌شود؛ برای مثال قیمت تعیین شده یک سهم در آخرین معامله‌ای که در پایان یک روز انجام می‌شود، قیمت آخرین معامله آن سهم است. باید اشاره کرد که به قیمت آخرین معامله، قیمت تعیین شده در زمان بسته شدن نیز گفته می‌شود.

در حالی که قیمت پایانی که برای یک سهم تعیین می‌شود، در واقع میانگین قیمتی است که با انجام معاملات مختلف بر روی سهم در بازه‌ی زمانی مشخص از یک روز معاملاتی و با توجه به تعداد معاملات انجام شده بر روی سهم در آن بازه زمانی مشخص می‌شود. این دو قیمت به طور حتم با یکدیگر مساوی نبوده و لزومی هم برای برقراری تساوی بین آن‌ها وجود ندارد.

نکاتی درباره‌ی قیمت پایانی

پیش‌تر عوامل مهم و تاثیرگذار در محاسبه قیمت پایانی صفر تابلو فردا را تحت بررسی قرار دادیم. باید بدانید که محاسبه قیمت پایانی در کندل، از جمله روش‌هایی است که برای محاسبه این قیمت مورد استفاده قرار می‌گیرد. علاوه بر آن محاسبه قیمت پایانی در فیلترنویسی، از دیگر روش‌هایی است که توسط سرمایه گذاران در جهت محاسبه این قیمت مورد استفاده قرار می‌گیرد.

بیشتر بخوانید!
ابر کومو چیست؟

با توجه به ابزار مختلفی که توسط افراد برای محاسبه این قیمت مورد استفاده قرار می‌گیرند، می‌توان تاکید کرد که امکان محاسبه آن برای هر فردی وجود دارد و افراد با توجه به توانایی‌های خود می‌توانند از طریق هر یک از این روش‌ها وارد عمل شده و محاسبات لازم را انجام دهند. یکی از نکات مهم که باید برای محاسبه این قیمت بدانید، پی بردن به دلیل تفاوت بین قیمت پایانی و قیمت آخرین معامله  است.

همچنین باید بدانید که سود یا زیانی که از انجام یک سری از معاملات بورسی و خرید و فروش سهم‌های مختلف به سرمایه گذاران می‌رسد، بدون توجه به این قیمت مشخص می‌شود و برای محاسبه آن باید به قیمت آخرین معامله توجه داشته باشید؛

با توجه به این موضوع باید اشاره کرد که اگر میزان سود و یا زیانی که از خرید و فروش و یا انجام معاملات بورسی بر روی سهم‌های مختلف انجام می‌دهید تغییر پیدا کرده و بالا و پایین شود، باید بدانید که قیمت آخرین معامله این سهم‌ها تغییر کرده است. این در حالی است که بعضی از کارگزاری‌ها با در نظر گرفتن قیمت پایانی، سود یا زیان حاصل از انجام معاملات بورسی بر روی سهم‌های مختلف را محاسبه می‌کنند.

2 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

  • ترنم حسنی
    1400/07/04 10:27 ق.ظ

    سود و زیان پرتفوی من بر اساس قیمت پایانی درست تره یا اخرین قیمت ؟ چون این دوتا خیلی تفاوت داره

    پاسخ
    • مدیر محتوای بورس
      1400/07/04 10:28 ق.ظ

      سلام وقت بخیر دوست عزیز
      هردوی این موارد درست است اما برای بررسی دقیقتر سود و زیان قیمت پایانی بهر است .

      پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up