شرایط و مراحل تغییر کارگزاری سهام در بورس - حسین عظیمی | مشاوره سرمایه گذاری
حسین عظیمی مشاوره سرمایه گذاری
بورس

شرایط و مراحل تغییر کارگزاری سهام در بورس

شرایط و مراحل تغییر کارگزاری سهام در بورس فهرست موضوعات Toggle شرایط و مراحل تغییر کارگزاری سهام در بورس تغییر کارگزاری سهام در بورسآموزش تغییر کارگزاری ناظر در کارگزاری فارابیتغییر کارگزاری ناظر چقدر زمان میبرد؟لیست 5 کارگزاری های معتبر بارار بورس:6 سوال پرتکرار در زمینه تغییر کارگزاریچه کسانی می توانند کارگزاری…

شرایط و مراحل تغییر کارگزاری سهام در بورس

تغییر کارگزاری سهام در بورس به چه صورت است و چه زمانی لازم است انجام شود، سوالاتی هستند که برای بیشتر سهامداران در بازار بورس رخ می دهند. زمانی که سهامدارای از عملکرد کارگزاری مربوطه خود رضایت نداشته باشد، یا کارگزار ناظر از فرصت های خرید و فروش سهام در بورس به بهترین نحو استفاده نکند، سرمایه گذار می تواند اقدام به تغییر کارگزاری خود نماید.

 تغییر کارگزاری سهام در بورس

بسیاری از افراد که سرمایه خود را وارد بازار بورس می نمایند، در مورد این بازار اطلاعات مناسبی دارند. اما افرادی که قادر نیستند اقدام به تحلیل بازار بورس نمایند، ترجیح می دهند سرمایه خود را به دست کارگزاری های معتبر بورس بسپارند. این دسته از افراد می توانند پس از مدتی اقدام به تغییر کارگزار خود در بورس نمایند. اما چرا باید اقدام به تغییر کارگزاری بورس نمود؟

تغییر کارگزاری

سرمایه گذاران بورس اوراق بهادار به منظور استفاده از امکانات دیگر کارگزاری ها می توانند کارگزاری خود را تغییر داده و یا همزمان در دو یا سه کارگزاری فعالیت داشته باشند . برای این منظور سهامدار باید ابتدا در کارگزاری دیگر ثبت نام نموده و برای استفاده از امکان خرید و فروش در کارگزاری جدید از گزینه تغییر کارگزار ناظر استفاده نماید .

آموزش تغییر کارگزاری ناظر در کارگزاری فارابی

آیا سرمایه گذار قادر است سهام خود را به دست دو یا سه کارگزار بسپارد؟ کارگزاران بورس چه ویژگی هایی دارند و سپردن اصل سرمایه به آنها چه مزیتی به همراه خواهد داشت؟ زمانی که کارگزاری جدید در بورس موفق می شود سود خوبی را برای سهامداری به همراه داشته باشد، دیگر سهامداران می توانند با تغییر کارگزاری اصل سپرده خود را به کارگزاری دیگری در بورس بسپارند.

از سوی دیگر زمانی که بیشتر با کارگزاری های بورس آشنا می شوید، ممکن است با خودتان بیندیشید که ای کاش در کارگزاری دیگری ثبت نام می کردم. اما ترس از شرایط و مراحل تغییر کارگزاری طولانی، منجر می شود که از انجام این تصمیم منصرف شوید. با ما همراه باشید تا در مورد روند ساده تغییر کارگزار برای شما اطلاعاتی را بیان کنیم.

بیشتر بخوانید!
رنج زدن در بورس یا بازار فارکس یعنی چه؟

تغییر کارگزاری ناظر چقدر زمان میبرد؟

کارگزار ناظر در اصل شخصی است که سهامدار برای انجام معاملات سهام در بازار بورس انتخاب می کند. حال با این سوال مواجه می شویم که آیا زمان زیادی لازم است که سهامداران اقدام به تغییر کارگزار ناظر خود در بازار بورس نمایند؟ خیر. نیازی نیست سهامدار زمان طولانی برای تغییر کارگزاری مورد نظر خود در بازار بورس نماید.

سرمایه گذارانی که تمایل دارند اقدام به تغییر کارگزاری سهام عدالت یا دیگر سهام های خود در بازار بورس نمایند، در قدم اول باید به دنبال یک کارگزاری خوب باشند و در قدم دوم در کارگزاری مورد نظر خود ثبت نام کنند. در نهایت نیز در قدم سوم لازم است پول و سهام خود را به کارگزاری جدید منتقل نمایند. این نکته را به خاطر داشته باشید که تغییر کارگزار به هیچ عنوان محدودیت نداشته و سهامداران می توانند در هر کارگزاری که خوب است اقدام به ثبت نام نمایند.

لیست 5 کارگزاری های معتبر بارار بورس:

کارگزاری بانک اقتصاد نوین ۸۸۵۶۶۱۰۱-۱۱۵ تهران، شهرک غرب، فلامک شمالی، کوچه ۱۹ پلاک ۴
کارگزاری آرمون بورس ۸۸۷۰۶۵۷۰ تهران خیابان خالداسلامبولی(وزراء)،کوچه۲۳،پلاک۱جدید- ساختمان کارگزاران -طبقه همکف واحد۳
کارگزاری بورس بیمه ایران ۸۹۴۸   تهران،میدان آرژانتین، خیابان عماد مغنیه (بهاران)  نبش خیابان بیست و پنجم ، پلاک ۴
کارگزاری بورسیران ۸۸۸۳۲۸۶۰ تهران، خیابان مفتح شمالی پایین تر از خیابان مطهری ، کوچه شهید بخشی موقر، پلاک ١٢ طبقه اول
کارگزاری بورس ابراز ۸۸۳۱۸۸۸۴ تهران، خیابان مطهری، نرسیده به سهروردی، نبش سنندج، پلاک ۱۰۸، طبقه دوم.
کارگزاری مفید ۸۷۰۰ بلوار آفریقا بالاتز از جهان کودک نبش دیدارشمالی ساختمان اطلس

پس از یافتن کارگزاری خوب و ثبت نام، سهامدار باید تمام دارایی های خود را به کارگزاری مورد نظر خود منتقل کند. می توانید با مراجعه به سایت کارگزاری های بورس، ابتدا لیست کارگزاری های مناسب را بررسی کنید. خدماتی که این کارگزاری ها برای سهامداران خود ارائه داده اند، بهترین روش برای انتخاب مناسب ترین کارگزاری است.

پس از آن با ثبت نام در کارگزاری، یا به صورت حضوری و یا به صورت غیر حضوری، سهامدار فرایند تغییر کارگزار خود را به اتمام رسانده است. در نتیجه باید اقدام به انتقال پول و سهام به کارگزاری جدید نماید. برخی از کارگزاری ها نماینده در محل سکونت سهامدار دارند که خدمات ارائه می دهد. اما برخی دیگر نیاز به ثبت نام غیر حضوری دارند.

بیشتر بخوانید!
کد بورسی چیست؟

6 سوال پرتکرار در زمینه تغییر کارگزاری

چه زمانی سرمایه گذار نیازمند تغییر کارگزاری است ؟

اگر سرمایه‌گذار متوجه شود که کارگزاری، امکانات لازم و شرایط مناسب را که در مقاله بالا به آن اشاره شد در اختیارش قرار نمی دهد می تواند اقدام به تغییر کارگزاری نماید. 

 واژه تغییر کارگزار ناظر (در بورس ) چیست ؟

تغییر کارگزار ناظر به معنای تغییر کارگزار جهت معامله سهام می باشد .

بعد از انجام مراحل  ثبت نام در سایت کارگزاری جدید چه کاری انجام می شود ؟

بعد انجام عملیات ثبت نام در کارگزاری جدید  جهت ثبت کد بورسی در حساب کاربری سرمایه گذار، می بایست مراحل احراز هویت انجام گردد .

امکان استفاده سرمایه گذار از 2 یا چند کارگزاری وجود دارد ؟

بله این امکان وجود دارد که سرمایه گذاران می توانند از یک کد بورسی در چند کارگزاری استفاده نمایند .

احراز هویت در سایت سجام برای تمامی افرادی که میخواهند در بورس خرید و فروش سهام انجام دهند الزامی می باشد؟

 بله طبق قانون جدید در سازمان بورس تمامی افرادی که مایل به فعالیت در بازار سرمایه (بورس) هستند می بایست در سامانه سجام احراز هویت شوند.

چگونه می توانیم به کارگزاری‌ها ای که فعال هستند دسترسی داشته باشیم ؟

 در این مقاله ما سعی کردیم به تعدادی از کارگزاری های فعال در بورس اشاره کنیم اما  شما می توانید به سایت بورس تهران مراجعه کرده و لیست کارگزاری های مورد نظر را پیدا نمایید .

چه کسانی می توانند کارگزاری سهام عدالت را تغییر دهند؟

سهامدارانی که اقدام به آزادسازی سهام خود نمودند، می توانند بخشی از سهام خود را به فروش برسانند. از این رو اگر از فعالیت و ارائه خدمات کارگزاری خود برای به فروش رساندن بخشی از سهام عدالت خود رضایت ندارند، می توانند به راحتی اقدام به تغییر کارگزار ناظر خود در بازار بورس نمایند. پس در اصل افرادی تمایل دارند کارگزار ناظر خود را تغییر دهند، که از عملکرد کارگزاری قبلی خود رضایت نداشته اند.

از این رو با تغییر دادن کارگزار ناظر خود در بورس، مابقی سهام را از کانال کارگزاری دیگری به فروش می رسانند. البته در مورد سهام عدالت کمی شرایط و قانون متفاوت است. زیرا سهامداران به راحتی نمی توانند اقدام به تغییر کارگزار سهام عدالت خود نمایند. مگر در صورتی که سهامدار ابتدا در کارگزاری ثبت نام کرده باشد، و هیچ گونه ثبت سفارش و ارسال درخواست فروشی از سوی ایشان به ثبت نرسیده باشد.

بیشتر بخوانید!
بازارگردانی یعنی چه و بازارگردان کیست؟

در چنین شرایطی سهامدار می تواند اقدام به تغییر کارگزاری خود برای سهام عدالت نماید. بیش از 90 درصد مردم کشور روش مستقیم را برای سهام عدالت خود انتخاب کردند. اما هنوز اقدام به ارسال درخواست فروش نکرده اند. پس می توانند هر کارگزار ناظری که می خواهند را انتخاب کرده، و اقدام به تغییر کارگزار خود نمایند.

برای تغییر دادن کارگزاری سهام عدالت، سهامداران باید وارد سامانه معاملاتی سهام عدالت شوند. پس از آن دکمه تغییر کارگزاری ناظر را انتخاب نموده و با وارد کردن اطلاعات کارگزاری مورد نظر خود، کارگزاری قبل خود را به کارگزاری جدید تغییر دهند.

علت تغییر کارگزار توسط سهامداران

شاید یکی از مهمترین و متداول ترین سوالاتی که برای تمامی سهامداران پیش آید، این سوال باشد که چرا باید کارگزاری بورس خود را تغییر دهیم؟ معمولا بیشتر افرادی که کارگزاری خود را در بورس تغییر می دهند، افرادی هستند که از عملکرد کارگزاری خود رضایت ندارند. یا آن که تمایل دارند سهام خود را به کارگزار بهتر و با باتجربه تری بسپارند که شعبه آن نزدیک به محل سکونتشان باشد.

اما به طور کلی تغییر کارگزار می تواند دلایل مختلفی داشته باشد. از جمله این دلایل باید به موارد زیر اشاره کنیم:

  • تخفیف های متنوع کارگزاری
  • در دسترس بودن شعبه کارگزاری جدید انتخاب شده
  • داشتن سامانه معاملاتی سریعتر و بهتر
  • داشتن امتیازهای تشویقی بیشتر
  • برگزاری برنامه های آموزشی کارگزار برای سهامداران خود
  • پشتیبانی بهتر کارگزار
  • داشتن نرم افزار همراه مطمئن و قدرتمند
  • قطعی های کمتر کارگزاری در زمان انجام معاملات آنلاین
  • قابلیت گرفتن اعتبار
  • قابلیت استفاده از حساب پشتیبان
  • و موارد دیگر

پس افرادی که به دنبال رسیدن به این ویژگی ها هستند، ترجیح می دهند اقدام به تغییر کارگزار خود در بازار بورس نمایند. البته با این وجود بیشتر سهامدارانی که علاقه زیادی به حضور در بازار بورس دارند، ترجیح می دهند پیش از ورود به این بازار دوره های آموزشی سرمایه گذاری در بورس را سپری کنند. تا بدون نیاز به کارگزاری های مختلف، بتوانند اقدام به خرید و فروش سهام در بورس نمایند.

این دسته از افراد ممکن است در مراحل اولیه آشنایی با بازار بورس، سرمایه خود را از دست دهند. اما پس از آن خود به عنوان یک کارگزاری بورس شناخته شده، و به راحتی می توانند بهترین موقعیت را برای سرمایه گذاری و خرید و فروش سهام انتخاب کنند.

2 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

  • هدی تهرانی
    1400/06/28 12:05 ب.ظ

    سلام روز خوش
    یه چه صورت میتونیم کارگزاری ناظر را آنلاین تغییر بدیم ؟

    پاسخ
    • مدیر محتوای بورس
      1400/06/28 12:08 ب.ظ

      سلام وقت بخیر دوست عزیز
      برای این کار باید به حساب کاربری خود در کارگزاری جدید بروید و درخواست خود را در آنجا ثبت کنید

      پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up